logo transparend vojvodina uzivo

Obuka na vojnopolicijskim motociklima u Gardi

BEOGRAD, 5. maja (Tanjug) – Pripadnici jedinice saobraćajne policije iz sastava Garde Vojske Srbije realizuju obuku za izvršavanje specifičnih vojnopolicijskih zadataka u okviru protokola državnih organa uz upotrebu motocikala.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, reč je o redovnoj obuci profesionalnog sastava te jedinice, koja se realizuje u cilju održavanja visokog nivoa obučenosti za bezbedno upravljanje motociklima tokom eskortne vožnje, pratnje ličnosti, te regulisanja i kontrole saobraćaja.

Programom su obuhvaćeni praktični sadržaji koji se odnose na eksploataciju i održavanje motocikala, obuku u vožnji na poligonima, javnim saobraćajnicama i u terenskim uslovima, a akcenat je na osposobljavanju za obezbeđenje štićenih lica u pokretu.

U obuci se koriste savremeni motocikli nabavljeni 2018. godine i provereni dvotočkaši na upotrebi u jedinici duži niz godina, koji su opremljeni posebnim uređajima neophodnim za bezbedno izvršavanje vojnopolicijskih zadataka, navedeno je u saopštenju.

Sveobuhvatne pripreme i kontinuirana obuka u ovoj jedinici Garde Vojske Srbije obezbeđuju da profesionalni sastav u svakom trenutku bude spreman za izvršavanje svih zadataka u skladu sa namenom jedinice, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.