Obuka martovske generacije vojnika u terenskim uslovima

BEOGRAD – Vojnici na dobrovoljnom služenju vojnog roka generacije mart 2023 koji se obučavaju za specijalnosti pešadije i artiljerije prošli su praktičnu obuku na poligonu “Pasuljanske livade”, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

Tokom višednevnih aktivnosti na terenu vojnici su unapredili znanja i veštine stečene u Centru za obuku kopnene vojske, u kojem služe ovaj period vojnog roka, a na poligonu su se upoznali sa organizacijom života i rada u terenskim uslovima i osposobljavali za izvođenje borbenih dejstava u odbrani i napadu, realizovana su i gađanja iz naoružanja roda, navodi se u saopštenju.

Vojnici pešadijske specijalnosti dejstvovali su iz minobacača 82 mm i 120 mm, dok su artiljerci izvršili vežbovna, ispitna i pokazna gađanja iz samohodnih haubica “gvozdika”.

Kako se navodi, ostvareni su vrlodobri i odlični rezultati, što govori da su vojnici zadatku pristupili disciplinovano, odgovorno i motivisano i da su osposobljeni za rešavanje osnovnih vatrenih zadataka.

Po povratku sa terena vojnike očekuje završni deo individualne specijalističke obuke i provera obučenosti za izvršavanje taktičkih zadataka i borbenu upotrebu naoružanja roda, a zatim i premeštaj u jedinice Vojske Srbije u kojima će se obučavati za realizaciju kolektivnih zadataka.

Pročitajte još:

 Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.