Obuka inžinjerijskih jedinica

Vojska
BEOGRAD – U kasarni „Ratko Pavlović Ćićko“ i na poligonima u okolini Prokuplja realizuje se intenzivna obuka pripadnika inžinjerijskog bataljona Treće brigade kopnene vojske.

Obuku prolazi profesionalni sastav roda inžinjerije putne specijalnosti, a težište je na dodatnom osposobljavanju vojnika i starešina koji su nedavno raspoređeni na dužnosti u ovoj jedinici. Program obuke baziran je na praktičnoj upotrebi inžinjerijskih sredstava za savlađivanje i otklanjanje prepreka na terenu, izradu zaklona i skloništa, te izgradnju, rekonstrukciju i održavanje putnih komunikacija.

Tokom obučavanja koriste se savremene inžinjerijske mašine koje osim unapređene bezbednosti za korisnike omogućavaju značajno bržu i sadržajniju obuku, kao i bolji kvalitet izrađenih putnih deonica.

Kontinuiranom obukom koja se u inžinjerijskim jedinicama Kopnene vojske realizuje u ciklusima tokom cele godine obezbeđuje se visok nivo osposobljenosti profesionalnog sastava roda inžinjerije, što je najvažniji preduslov za efikasnu realizaciju namenskih zadataka u operacijama Vojske Srbije.

Pročitajte još:

 Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: