Obraćanje predsednika povodom dešavanja na KiM i BiH

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Beograd – Predsednik Vučić sutra se obraća, povodom dešavanja na Kosovu i metohiji i u Bosni i Hercegovini.

Znamo da Aljbin Kurti ne govori istinu i šta su mu bile namere. O tome ću govoriti sutra na Prvoj televiziji, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas u Pančevu.

“Ne verujem da će se išta rešiti na Savetu bezbednosti, Albanci će imati uvek podršku velike petorke, rekao je Vucčić i dodao da možemo da očekujemo podršku Rusije, Kine i nekoliko malih zemalja, “ali to neće promeniti situaciju na terenu”.

Sutra ću da govorim o ulozi svih njih i užasnom licermerju i bezumnim lažima,i hapšenju zbog čokoladica, ispucanih stotinu metaka. To im nije prvi put, to im je treći put. To je nečija pamet smislila, nije to Kurti. Prvi, drugi put kada su to radili, molio sam i objašnjavao svima, i za registarske tablice su im bila potreba oklopna vozila. Pa su ponižavali Srbe kao da se bore protiv ubica, pa su hapsili čokoladice sa dugim cevima. NJima nisu bile čilj čokoladice, već isključio provokacije i napadi na Srbe. Sve je to bilo, kao i prošli put u Tačijevo vreme, pokriveno uvek šupljom pričom kojoj stranci nas ubeđuju: “Jeste, to je borba protiv kriminala”, hajde nemoj da lažete.

“Mi imamo aneks koji je NATO neposredno uveo posle sporazuma, a tiče se dolaska tzv. kosovskih oklopnih trupa na sever. Nemaju pravo da to imaju, jasno je svima da se to danas odnosilo na ROSU jedinice. Rekao bih samo da je to kršenje i onoga što je NATO potpisao, ali i kršenje samog duha dijaloga. Svi Srbi su me dobro razumeli, nisam govorio pod emocionalnim pritiskom” kaže Vučić.

“Razne objave napišu moji saradnici na mrežama, ali sam ja sam napisao one rečenice: “Teško je čoveku da donese određenu odluku, lomite se nekada danima, nedeljama, mesecima, a kada donesete tu odluku, potpuno ste rasterećeni”.

Dodao je da što se tiče “BiH i jutrošnjeg sastanka o inicijativi za unapređenje međunarodne saradnje i pravne pomoći u regionu, Srbija želi da pošalje poruku mira”.

“Sve što misle da mogu da urade protiv Srba, neka probaju pa će da vide kakva će da bude reakcija Srbije”.

“Mi želimo da pošaljemo poruku mira i saradnje ljudima u BiH. Ništa ne tražim od njih, činjenica je da će poslo ovoga ljudi iz BiH moći da ulaze u Srbiju bez brige, nema tajnih optužnica, krivičnih prijava, jer smo ih prepustili nekim drugima. To je, mislim važna karika za region”.

“Koliko god da nam je teško, znam šta ćemo činiti. Mi ćemo zaštiti naš narod. Kako? Nadam se da nikada nećete morati da vidite”.

Tagovi:

Pročitajte još: