Obogaćeno titelsko šetalište uz Tisu, dolma spremna za leto

titel - šetalište - klupa
TITEL – Šetalište na obali Tise kod Titela dobilo je novo ruho i sada ga krase nove klupe, kante za smeće, ali i rasveta koja pokriva omiljeno mesto Titeljana.

Dolaskom toplih dana, šetalište posećuje sve veći broj meštana, kako u društvu komšija i prijatelja, kućnih ljubimaca, te je ovo mesto postalo drugi centar Titela. Meštani ističu da je dolma jedno od prepoznatljivih mesta i za goste Titela.

– Čim neko dođe u Titel, prvo se parkira kod opštinske zgrade i prošeta našom dolmom. Često srećemo Beograđane, koji beg od gradske gužve i buke pronalaze baš ovde, na Tisi ili na Kalvariji, odakle im se pruža pogled na čitav Titel i na ušće Begeja u Tisu. Neretko se odlučuju i za kupovinu kuće, da ovde provode svoje penzionerske dane. Drago nam je što su ljudi iz lokalne samouprave videli potencijal koji ima naša dolma i dodatno je uredili, jer znači ne samo nama, već i posetiocima koji svraćaju u Titel – čuli smo od nekoliko starijih meštana, koji su iskoristili lepo vreme za šetnju i razgovor.

Kako kažu u lokalnoj samoupravi, za nabavku i postavljanje nove rasvete, klupa i kanti za smeće Opština Titel je iz svog buđeta izdvojila deset miliona dinara, a Ustanova za zaštitu prirode „Titelski breg“ se pridružila investiciji sa izdvojenih milion dinara. U stvaranju lepše slike šetališta pomogli su svojom akcijom članovi Udruženja građana „Svim srcem za Titel“, uredili i okrečili letnju pozornicu.

Pored uređenog šetališta sa pogledom na reku i ušće Begeja u Tisu, posetioci Titela na raspolaganju imaju i veliki šahovski poligon koji se nalazi uz samu dolmu, teren za boćanje i javni fudbalski, košarkaški i teniski teren, koji su najviše zauzeti vikendom. Na teniskom terenu će se krajem meseca održati i humanitarni turnir u kategoriji dublova.

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: