Obnovljeni otvoreni sportski tereni u Beočinu

VOJVODINA – Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta obišao je danas obnovljene otvorene sportske terene u okviru Špicer bašte u Beočinu. Radove je u potpunosti finansirao Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, sa 10,6 miliona dinara.

Kompletno su obnovljeni tereni za košarku, fudbal i rukomet, rekonstruisane su tribine, sređene su klupe, nadstrešnica i drugi mobilijer.

Dane Basta je izjavio da je ovim ulaganjem Pokrajinska vlada pokazala da vodi računa o svakoj lokalnoj samoupravi u Vojvodini.

„Posle mnogo godina Beočinci su dobili odlične sportske terene. Nećemo stati sa ulaganjem u opštinu Beočin, koja važi za sportsku opštinu“, rekao je Basta i dodao da je potpisan ugovor za rekonstrukciju terena u osnovnoj školi u Rakovcu, u narednom periodu će pomoć dobiti sportski klubovi u toj sremskoj opštini, a u septembru će biti raspisani novi konkursi resornog sekretarijata na koje će opštine moći da apliciraju sa novim projektima.

Basta je još dodao da su iz pokrajinskog budžeta u proteklih nekoliko godina uložena znatna sredstva u obnovu zapuštenih terena širom Vojvodine, na kojima se nisu igrala deca, niti su održavani treninzi.

Foto: Pokrajinska vlada

„Danas imamo terene pune dece od kojih će, u budućnosti, neko sigurno zameniti naše reprezentativce u mnogim sportovima“, rekao je Basta.

Predsednica Opštine Beočin Biljana Janković kazala je da je, uz pomoć Pokrajinske vlade i resornog sekretarijata, obnovljeno omiljeno mesto svih generacija Beočinaca.

„Ovde su održavani čuveni fudbalski turniri, košarkaške i odbojkaške utakmice. Danas je ovaj prostor dobio novi sjaj, a naši sportisti i rekreativci terene na kojima mogu da uživaju u sportskim aktivnostima“, naglasila je Biljana Janković.

Na obnovljenim terenima danas je zvanično počela još jedna sezona sportskih događaja na otvorenom. Sportski savez opštine Beočin, u saradnji sa lokalnim klubovima, organizovao je fudbalske i košarkaške mečeve, kao i promociju borilačkih sportova, stonog tenisa.

Prema rečima predsednika Sportskog saveza opštine Beočin Stojana Ivanovića slika sa terena govori o tome koliki je značaj ovog projekta i podrške koju su dobili od Pokrajine.

Ova vest je deo projekta “Jedno mesto za sve vesti” koji je sufinansirao Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, koji je dodelio sredstva.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.