logo transparend vojvodina uzivo

Objavljena slikovnica „Kad reka procveta“ u izdanju zrenjaninske narodne biblioteke

ZRENJANIN – Gradska narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin“ objavila je slikovnicu „Kad reka procveta“ koju je napisala bibliotekarka Dečjeg odeljenja, Ana Davidovac, a slikovnicu je ilustrovao Mladen Anđelković.

Promocija ove knjige se planira u vreme cvetanja Tise, u periodu od 9. do 18. juna na izletištu Tisa.

Slikovnica „Kad reka procveta“ prva je u ediciji „Priče našeg zavičaja“ i objavljena je u okviru manifestacije „Čitalačka značka“ sa željom da se na zanimljiv i edukativan način deca upoznaju sa posebnostima i lepotama iz neposrednog okruženja.

„Fenomen cvetanja Tise pretočen je u priču o životu junaka Cvetka, koji je tiski cvet – neobični insekt koji je proglašen ugroženom vrstom, jer je čovek zagađujući reke, ugrozio i njegovo stanište. Uz priču praćenu sjajnim ilustracijama, na samom kraju slikovnice postoji niz predloga na koji način deca sa svojim roditeljima mogu da nastave da istražuju ovaj fenomen i čuvaju prirodu kako bismo zajedno učinili da ugrožene vrste ne nestanu“ – poručili su iz zrenjaninske gradske biblioteke ovim povodom.

Slikovnica će biti poklon svoj deci predškolskog uzrasta koja učestvuju na manifestaciji Mala čitalačka značka. Može pozajmiti na Dečjem odeljenju, kupiti u Klubu knjige zrenjaninske biblioteke.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.