Objavljena antologija priča Ilije Tucića u izdanju zrenjaninske biblioteke

ZRENJANIN – Gradska narodna biblioteka “Žarko Zrenjanin” objavila je antologiju priča “Na kraju početka” književnika i novinara Ilije Tucića, koja sadrži 80 najlepših priča iz pet prethodnih knjiga.

Tucić čitavu deceniju putuje kroz ravnicu i piše kratke priče po kojima je prepoznatljiv brojnoj čitalačkoj publici. Upravo tako su nastale njegove “Čelobašte”, “Male vojvođanske priče”, “Čudo u Čibu”, “Priče ravnice” i “Priče iza firange”, od kojih su neke zbog velikog interesovanja čitalaca doživele ponovljena izdanja.

Novu knjigu Ilije Tucića svi zainteresovani čitaoci mogu pronaći u knjižari “Klub knjige” zrenjaninske biblioteke kao i u bolje snabdevenim knjižarama.

Ilija Tucić diplomirao je književnost na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Profesionalnu karijeru počeo je 1990. u listu “Dnevnik”, kao novinar, glavni urednik, direktor i autor emisija radio je na: RTV Vojvodina, Radio Dunavu, TV Panonija, TV Apolo, TV BAP.

Autor je osam dokumentarnih TV filmova, a od prvog broja urednik je i autor “Vojvođanskog magazina” u kojem je objavio preko 300 tekstova.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: