Obilaznica oko Zlatibora izlaziće na autoput Požega Kotroman

saobraćaj radovi na putu
SRBIJA – Obilaznica oko Zlatibora izlaziće na autoput Požega – Kotroman, a za radove na ovom projektu izdvojeno je 450 miliona dinara.

Kako je rekao ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, deo sredstava ulaže i opština Čajetina, navodi se na sajtu Vlade.

– Buduća obilaznica oko Zlatibora značajno će ubrzati i olakšati dolazak na najposećeniju srpsku planinu, ali i preusmeriti veliki deo saobraćaja za sve kojima ova planina nije krajnje odredište – rekao je Vesić.

On je, tokom obilaska radova na izgradnji pomenute obilaznice, rekao da se sada radi na deonici od 1,6 kilometra, dodavši da će ova saobraćajnica omogućiti da Zlatibor zaobiđu svi koji ne dolaze ovde, što će doprineti i čistijem vazduhu i zaštiti životne sredine.

– Ove godine biće rekonstruisano 15 kilometara magistrale prema Crnoj Gori, od Čajetine do Borove glave – rekao je Vesić dodavši da je to najlošiji ovog puta i da će radovi početi u septembru ili oktobru.

Kako je navjavio, resorno ministarstvo će sa opštinama Čajetina i Priboj raditi na uspostavljanju gondole između Tornika i Pribojske banje, napomenuvši da će ovaj projekat objediniti turističku ponudu Zlatibora, Zlatara i Priboja.

Prema njegovim rečima, gradiće se i brza saobraćajnica od Nove Varoši do Duge poljane, koja će biti veza tog dela zapadne Srbije sa budućim autoputem ka Crnoj Gori.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: