Obeleženo 143 godine postojanja Crvenog krsta Zrenjanin

ZRENJANIN – Povodom obeležavanja 18. januara, 143 godine postojanja i rada i Dana osnivanja Crvenog krsta Zrenjanin, u prostorijama ove organizacije je upriličena svečanost u okviru koje su dodeljene zahvalnice najboljim mladim volonterima u 2022. godini u kategoriji podmlatka i omladine.

Priznanje u kategoriji podmlatka dobili su Milica Cvetić i Strahinja Savin, a u kategoriji omladine Miljana Antić i Darko Šogorov.

U ime Sportskog saveza grada Zrenjanina, volontere je pozdravila generalna sekretarka Vukosava Đapić Atanacković i posebno zahvalila na podršci volontera u organizaciji sportskih takmičenja i manifestacija.

Takođe, čestitkama se pridružio i gradonačelnik Simo Salapura.

„ Svim volonterima  upućena je zahvalnost na angažovanom vremenu, znanju i energiji koje ulažu u realizaciju programa i aktivnosti Crvenog krsta Zrenjanin a na dobrobit korisnika u lokalnoj zajednici. Onima koji su u toku prethodne godine dali izuzetan doprinos i posebno se angažovali u radu Organizacije, predsednica Crvenog krsta Zrenjanin, dr Sonja Kapeler Puškarić je uručila zahvalnice.“ – poručili su iz Crvenog krsta Zrenjanin.

Istog dana, održano je predavanje na temu difuzije – širenju znanja o međunarodnom humanitarnom pravu i međunarodnom pokretu Crvenog krsta i Crvenog polumeseca koje je realizovala stručna saradnica Jelena Domjeskov.

Cilj predavanja je da se mladim volonterima još jednom ukaže na važnost istorijata Međunarodnog pokreta  Crvenog krsta i Crvenog polumeseca sa posebnim osvrtom na nastanak i početak rada Crvenog krsta na ovom prostoru (Bečkerek, Petrovgrad, Zrenjanin) davne 1880. godine.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: