Obeležena godišnjica TENT: Veliki eko projekti i revitalizacija bloka B1

OBRENOVAC – U TENT-u su u toku veliki ekološki projekti za izgradnju postrojenja za odsupmoravanje, a u periodu 2024-2025. planirani su zahvati za smanjenje emisije azotnih oksida, poručeno je sa obeležavanja 53. godine od pokretanja obrenovačkog TENT A.

Direktor za proizvodnju energije u ogranku TENT Srđan Josipović rekao je da se investira i u obnovljive izvore energije te da je raspisan tender za izgradnju fotonaponske elektrane od 948 kilovata na TENT A.
U informaciji objavljenoj na sajtu EPS-a navodi se da bi ista takva fotonaponska elektrana trebalo da bude izgrađena i na TENT B.
“Kao kruna investicionih aktivnosti u 2025. godini planirana je druga faza revitalizacije bloka B2. U 2021. godini ovakav projekat je uspešno realizovan na bloku B1”, rekao je on.
Od prve sinhronizacije na mrežu 1970. godine termoelektrane “Nikola Tesla“ zajedno su proizvele više od 760 milijardi kilovat-časova električne energije i učestvuju u ukupnoj proizvodnji EPS-a sa više od 50 odsto.
VD direktora EPS Miroslav Tomašević na obeležavanju 53. godišnjice Termoelektrane „Nikola Tesla A“ poručio je da su radnici „Elektroprivrede Srbije“ vratili toj kompaniji sjaj koji zaslužuje.
Istakao je da svi rezultati počivaju na ljudima, i dodao da su današnji dobri rezultati EPS-a rezultat njihovog rada, ali i da predstoji još mnogo posla.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: