Obeležen Dan službe telekomunikacija i Brigade veze

BEOGRAD – Dan službe telekomunikacija i Dan Brigade veze obeleženi su u komandama i jedinicama Vojske Srbije, u spomen na 20. septembar 1916. godine, kada je doneta Uredba o vojnom telegrafu, kojom su postavljene osnove organizacije veza u srpskoj vojsci, saopšteno je danas iz Ministarstva odbrane.

Povodom praznika, sumirani su rezultati ostvareni u prethodnom periodu, pročitane su čestitke, uručene nagrade i pohvale najistaknutijim pojedincima i položeni venci na spomen-obeležja poginulim pripadnicima jedinica.
Centralna svečanost je održana u kasarni „Banjica“ u Beogradu, uz defile jedinica Brigade veze i prikaz savremenih telekomunikacionih uređaja i sistema kojima je ovaj sastav Vojske Srbije opremljen u prethodnom periodu.

U osvrtu na godinu za nama, istaknuti su rezultati u modernizaciji i daljem jačanju službe telekomunikacija, kao i visoka stručnost i posvećenost kadra ove službe u realizaciji zadataka na obezbeđenju neprekidnosti funkcionisanja telekomunikaciono-informatičkog sistema Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Svečanosti u kasarni „Banjica“ prisustvovao je načelnik Uprave za telekomunikacije i informatiku (J-6) Generalštaba Vojske Srbije, brigadni general Mile Vitezović, raniji načelnici ove uprave i komandanti Brigade veze, predstavnici jedinica Vojske Srbije i brojni gosti, dodaje se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: