logo transparend vojvodina uzivo

Obeležen Dan škole “Vasa Stajić“

NOVI SAD – Priredbom „Svaki trenutak je novi početak“ učenici i zaposleni u OŠ „Vasa Stajić“ obeležili su Dan škole. Događaju je prisustvovala članica Gradskog veća za obrazovanje Dina Vučinić koja je čestitajući važan dan, izrazila zadovoljstvo što 940 učenika, raspoređenih u 35 odelenja, ove školske godine, zahvaljujući ulaganjima Grada imaju više prostora i bolje uslove za nastavu fizičkog vaspitanja.

Ona je, tom prilikom, istakla da Grad Novi Sad kontinuirano ulaže u obrazovanje, i da je za tu oblast ove godine izdvojeno čak 8,2 milijarde dinara kako bi se proširili kapaciteti i napravili optimalni uslovi za sve novosadske učenike, kao i za one koji rade u prosveti.

– U školu „Vasa Stajić“, od 2014. godine, investirano je preko 343 miliona dinara. Time, pored toga što je postojeća fiskulturna sala proširirena za 790 m2 i povezana sa školskom zgradom, urađena je i revitalizacija starog parketa u trinaest učionica i svečanoj sali, kao i zamena dotrajalih vrata toaleta, učionica, radionice i biblioteke. Tokom ove školske godine, uložili smo 18,5 miliona dinara za opremanje sale i učionica i preko 32 miliona za prvu fazu energetske sanacije objekta – istakla je Dina Vučinić i dodala – Grad će nastaviti da osluškuje potrebe, ulaže u infrastrukturu i oprema ovu školu čiji učenici, uz pomoć svojih mentora, iz godine u godinu, zauzimaju prva mesta na opštinskim, okružnim i republičkim takmičenjima gotovo, iz svih oblasti.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.