logo transparend vojvodina uzivo

Obeležen Dan opštine Šid

ŠID – Na inicijativu predsednika opštine Šid, Zorana Semenovića, svečanost obeležavanja Dana opštine otpočela je okruglim stolom i predstavljanjem simbola opštine Šid i Dana opštine Šid.
Foto: Opština Šid

Pre samog postupka promene Statuta, utvrđeno je da opština Šid nema simbole adekvatne samoj Opštini, a da zastava ne postoji, zbog čega je Кomisija za izradu nacrta izmene Statuta, u vezi idejnog rešenja grba i zastave i utvrđivanja datuma o određivanju Dana opštine Šid, pristupila neophodnoj proceduri i izradi rešenja grba. Predmetnu Кomisiju činili su: Marija Pokrajac, Radovan Sremac, Jovana Lakić, Ljubinka Pantić i Tihomir Stamenković. Crtačku (umetičku) verziju grba predstavio je umetnik Aleksandar Božić, dok je digitalnu verziju grba izradio Siniša Кurbalija.

Okrugli sto okupio je predstavnike sektora obrazovanja, kulture, nevladinog sektora, kao i predstavnike crkvene opštine Šid, sa ciljem deljenja i širenja znanja o simbolima opštine, te značaja obeležavanja 10.novembra kao Dana opštine Šid.

Predsednik opštine Šid, Zoran Semenović zahvalio je u svoje lično ime i u ime građana opštine Šid svima koji su učestvovali u stvaranju vizuelnog identiteta opštine i u njega objedinili najvažnije elemente tradicije, kulture i istorije ove opštine i njenih stanovnika.

Povodom Dana opštine Šid, učenici dramske i horske sekcije OŠ „Branko Radičević“ izveli su pred mnogobrojnom publikom sale КOC u Šidu predstavu pod nazivom „Snagom se čuva ognjište i pleme“, prikazavši na svojstven način vreme stradanja srpskog naroda u Velikom ratu, ali i njegovu neprikosnovenu snagu.

Foto: Opština Šid

Scenski prikaz koji je publika pozdravila gromoglasnim aplauzom, učenici su pripremili uz podršku svojih nastavnika, Muzičke škole „Filip Višnjić“ i AP „Branislav Nušić“

Foto: Opština Šid

Prisutne je pozdravio predsenik opštine Šid, Zoran Semenović čestitavši im Dan opštine i predstojeći praznik čijim praznovanjem čuvamo uspomenu na nepobedivu srpsku vojsku i ispunjenje vekovnog sna srpskog naroda, sna o slobodi.

Foto: Opština Šid

„Naši preci ostavili su nam važan zadatak, pre svega, da se poštujemo kao ljudi. U današnje vreme toga je sve manje, ali sam siguran da kroz vredne i marljive ljude koji odgajaju našu decu, koji ih uče i sportu i muzici i kulturi, možemo naučiti generacije koje dolaze jedinstvu i čuvanju najviših društvenih vrednosti“, istakao je predsednik opštine Šid.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.