logo transparend vojvodina uzivo

Obeležen dan ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije u Novom Sadu

NOVI SAD – Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić prisustvovao je obeležavanju Dana Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije i Dana policije, u organizaciji Policijske uprave u Novom Sadu.

Građani su na platou SPENS-a imali priliku da se upoznaju sa radom pripadnika policije različitih nadležnosti, a pored pripadnika Policijske uprave u Novom Sadu, u događaju su učestvovali i novosadski Odred žandarmerije, Uprava za vanredne situacije, kao i pripadnici Centra za osnovnu policijsku obuku i Srednje škole unutrašnjih poslova „Jakov Nenadović“ iz Sremske Kamenice.

Foto: Grad Novi Sad

– Danas na platou SPENS-a imamo priliku da razgovaramo sa našim čuvarima reda i mira, da uzmemo promotivni materijal o njihovom radu, vidimo službena vozila, upoznamo se sa pripadnicima žandarmerije, vatrogascima, saobraćajcima, čak i da vidimo službene pse koji su takođe ovde sa nama. Grad Novi Sad će uvek biti uz pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova i trudićemo se i dalje, kao lokalna samouprava, da maksimalno doprinosimo iz delokruga svoje nadležnosti. Nastavićemo da podržavamo rad pripadnika MUP-a, bilo kroz novčana davanja, odnosno putem nagrada Grada za istaknute policajce i vatrogasce koje dodeljujemo od 2013. godine, do ulaganja u opremu za rad službi i u obnovu objekata za policiju i vatrogasce-rekao je gradonačelnik Đurić poželevši pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova da nastave ponosno i časno da nose svoju uniformu i da se hrabro suočavaju sa svim profesionalnim izazovima.

Načelnik Policijske uprave u Novom Sadu Goran Radonjić rekao je da će Policijska uprava u Novom Sadu uvek štititi bezbednost svoje zajednice.

-Ovaj dan je prilika da predstavimo naše rezultate u proteklih godinu dana, i ponosan sam na činjenicu da su pripadnici Policijske uprave u Novom Sadu, u ovom periodu, zaplenili više od četiri stotine različitih narkotika, rasvetlili najteža krivična dela, ali i da podsetim da su, u svakoj prilici, bili tu da pomognu građanima, kao što su to činili posle vremenskih nepogoda koje su nas zadesile prošle godine. Sve ovo je rezultat svakodnevnog rada i truda naših policijskih službenika koji, štiteći bezbednost i živote naših građana, neretko rizikuju i sopstvene živote – rekao je Radonjić.

 Pročitajte još:

 

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.