Obaveštenje za sve Šiđane koji su pretrpeli štetu tokom stravične oluje!

ŠID – Dana 07. avgusta 2023. godine stupile su na snagu dve uredbe Vlade RS sa Državnim programima pomoći:
  • Uredba o utvrđivanju Državnog programa pomoći i obnove porušenih porodičnih stambenih objekata u svojini građana usled dejstva jakog olujnog vetra, grada i kiše u toku jula 2023.godine.
  • Uredba o utvrđivanju Državnog programa pomoći i obnove oštećenih porodičnih stambenih objekata u svojini građana usled dejstva jakog olujnog vetra, grada i kiše u toku jula 2023.godine.

Zbog velike zainteresovanosti, obaveštavaju se svi oni građani koji su prijavili štetu, da će pravo na državnu pomoć ostvariti ukoliko ispunjavaju kumulativno sve uslove u skladu sa odredbama Zakona o obnovi nakon elementarne i druge nepogode, a koji uslovi će se utvrditi u toku prvostepenog postupka pred organima lokalne samouprave.

O svakoj podnetoj prijavi štete i ishodu rešavanja iste, građani će biti blagovremeno obavešteni i o njihovom zahtevu će biti odlučeno rešenjem postupajućeg organa.

Još jednom se napominje da je pomenutim Uredbama uređen isključivo vid državne pomoći za porodične stambene objekte u svojini građana.

Za sve ostale vidove štete koje su građani pretrpeli, a koji nisu obuhvaćeni ovim Državnim programima pomoći, opština Šid poziva građane na strpljenje i razumevanje, u uverenju da će podrška i pomoć i za ovu vrstu šteta biti pružena u narednom periodu.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.