Novosadsko muzičko leto od 21. juna do 03. jula

NOVI SAD – Član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić prisustvovao je konferenciji za novinare povodom održavanja Novosadskog muzičkog leta, koje počinje na Svetski dan muzike – 21. juna i prvi dan leta, koncertom Vojvođanskog simfonijskog orkestra i slavnog španskog virtuoza na usnoj harmonici Antonia Serana, pod dirigentskim vođstvom maestra Alana Bjelinskog iz Hrvatske.

– Novosadsko muzičko leto je tradicionalna manifestacija koju preko dvadeset godina organizuje Muzička omladina Novog Sada, nastojeći i uspevajući da priredi publici izuzetno lep i atraktivan program, na zanimljivim lokacijama u gradu. Raduje nas činjenica što će u narednim danima u Novom Sadu muzika biti u centru pažnje i što će publika imati priliku da doživi ono najbolje u umetničkoj muzici i u interesantnim koncertima malo drugačijeg karaktera. Ugostićemo soliste iz Španije, Rusije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine koji će sa našim najboljim ansamblima izvesti nezaboravne koncerte. Grad Novi Sad će nastaviti da bude dobar partner organizatorima i podrži njihove ideje, jer je reč o vrednosti koja ima opšti karakter – rekao je Dalibor Rožić.

U ime organizatora sekretar Muzičke omladine Novog Sada Milan Radulović je istakao da se iz godine u godinu Muzička omladina trudi da uz kvalitetan muzički program vernoj publici podari i neki novi prostor za izvođenje koncerta.

– Ranijih godina smo radili u prelepom ambijentu vrta Srednjoškolskog ženskog doma u Nikolajevskoj ulici, otvorili smo vrata Rimokatoličke Crkve svetog Juraja u Petrovaradinu, a ove godine, u tu svrhu dvorište „OTP banke“ na Trgu slobode br. 5, otvora svoja vrata za publiku. Na Novosadskom muzičkom letu naše sugrađane očekuje ukupno šest koncerata, umetničke, etno, džez i pop muzike. Na programu će biti izvedena popularna dela Astora Pjacole, Feliksa Mendelsona, Džordža Geršvina i drugih slavnih autora. Ove godine biće organizovana i igranka, kako bi nas podsetila na vreme kad su one bile popularne, i to uz muziku jednog od najslavnijih bendova na svetu svih vremena, švedske grupe „Aba“ koju znaju i vole pripadnici svih generacija- naglasio je Milan Radulović i dodao da će se većina programa odvijati u prelepom dvorištu „OTP banke“ u strogom centru grada, a jedan koncert u Sinagogi.

Konferenciji su prisustvovati direktor regiona „OTP banke“ Tanja Bošković, španski virtuoz na usnoj harmonici Antonio Serano, dirigent Alan Bjelinski i direktor Vojvođanskog simfonijskog orkestra Roman Bugar. Ulaznice za sve koncerte su u prodaji na biletarnici Gigs Tix-a u Tržnom centru „Pariski magazin“ i to radnim danima i subotom od 9.00 časova do 19.30, kao i on-line na linku: https://new.gigstix.com/koncerti/ , kao i dva sata pre početka koncerta na mestu njegovog održavanja.

Ova vest je deo projekta “Novi Sad na dlanu” koji je sufinasirao Grad Novi Sad. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Grada Novog Sada koji je dodelio sredstva.

Pročitajte još:

 Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.