Novosadski srednjoškolci dobijaju po 10.000 dinara

NOVI SAD – U Republici Srbiji je u prethodnim danima počela isplata jednokratne novčane pomoći učenicima srednjih škola od 10 000 dinara koju je nedavno najavio predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić. 

Novac koji se dodeljuje u cilju poboljšanja materijalnog položaja đaka u Srbiji, obezbeđen je iz republičkog budžeta, a Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju sredstva je prenelo lokalnim samoupravama, koje potom obavljaju isplatu na svojim teritorijama.

Gradsko veće Grada Novog Sada donelo je Zaključak o dodeli jednokratne novčane pomoći učenicima srednjih škola na teritoriji Grada Novog Sada kojim se utvrđuje pravo na isplatu jednokratne novčane pomoći u visini od 10 000  dinara učenicima srednjih škola u javnoj i privatnoj svojini koje se nalaze na teritoriji Grada Novog Sada, a koji su državljani Republike Srbije.

Nakon što je novac sa računa republičkog budžeta transferisan, u toku jučerašnjeg dana, Grad Novi Sad počeo je sa isplatom jednokratne pomoći države. Do kraja današnjeg dana, novčana pomoć biće uplaćena na račun novosadskih srednjoškolaca.

Pročitajte još:

 Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.