Novosadska studentska menza posle prvomajskih praznika redovan rad od 03.maja

NOVI SAD – Nakon prvomajskih praznika, studentska menza u Novom Sadu, počinje sa redovnim radom, u subotu 3. maja.

Na raznovrsnom jelovniku za doručak će se tokom prve polovine maja naći jaja na oko, više vrsta sendviča, pita sa šampinjonima, gibanica, topli sendviči, pica i mekike sa sirom, prženice, omlet, pica, palačinke, krofne, više vrsta pašteta, više vrsta mini džema, meda i marmelade, uz čaj sa limunom, mleko, jogurt i voćne napitke.

Za ručak se studentima nudi veliki izbor glavnih jela, među kojima su gust pasulj sa pljeskavicom ili ćevapom, bečka i pariska šnicla, pileći batak sa karabatakom, pileće belo u bešamel sosu, svinjski gulaš, sarma od kiselog kupusa, juneći gulaš, prženi oslić, pastrmka, kao i vege burger. Uz glavna jela služe se prilozi poput krompir pirea, dinstanog pirinča, rižota, tarane i carske mešavine, kao i dve vrste sezonskih salata i desert.

Večera obuhvata obroke kao što su pohovani kačkavalj, rižoto sa šampinjonima, špagete bolonjeze, zapečena boranija, pečeni mladi krompir, gratinirane makarone sa sirom, pečena krmenadla, kao i laganije varijante poput pita sa jabukom ili višnjom, posne pice i jogurta.

– Studentski centar Novi Sad neprestno unapređuje kvalitet svojih usluga. Nastojimo da imamo vrlo raznovrstan jelovnik, i da obroci budu i kvalitetni, a ponuda prilagođena različitim navikama i potrebama – izjavila je Aleksandra Ćulibrk, pomoćnica direktora za ishranu.

Studentska menza ne radi 1. i 2. maja, a studenti su danas mogli da podignu pakete sa suvim obrocima, koji sadrže mesni narezak ili vakum pakovanje suhomesnatog proizvoda – po izboru, topljeni sir, bareno jaje, čokoladno mleko, eurokrem, paštetu, ili namazni sir, tetra pak mleko, hleb i desert.

Tagovi:

0 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još: