logo transparend vojvodina uzivo

Novosađanin, Stefan Šebez, matematički olimpijac

Na 64. Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi, koja se održala u Tokiju, srpski gimnazijalci vratili su se sa tri medalje- jednom srebrnom i tri bronzane. U konkurenciji 623 takmičara iz 116 zemalja, Novosađanin Stefan Šebez doneo je Srbiji bronzanu medalju.

On je završio prvi razred Matematičke gimnazije i istakao da je ovo dobar početak za njega.

-Imaću još šansi da osvojim i srebro i zlato. Lep je osećaj vratiti se sa medaljom. Konkurencija je jaka, praktično se takmiče sve države sveta- rekao je Šebez za televiziju Pink i dodao da je na takmičenju bilo šest zadataka, koji su raspoređeni u dva dana.

-Imamo četiri i po sata da rešimo zadatke, iako to zvuči kao mnogo vremena, ali često nam treba sat ili dva da bismo rešili samo jedan. Treba da budemo i dovoljni dobri da rešimo zadatke, ali i dovoljno brzi da za to vreme uradimo- naveo je Šebez.

Ovaj mladi matematički olimpijac ističe da mu je plan da upiše programiranje u Srbiji po završetku gimnazije.

Podsećamo, srebrnu medalju osvojio je Mateja Vukelić, učenik Matematičke gimnazije u Beogradu, dok su bronzane medalje osvojili Aleksandar Višnjić i Stefan Šebez, učenici Matematičke gimnazije u Beogradu, kao i Andrija Živadinović, učenik Gimnazije “Svetozar Marković” u Nišu. Pohvalama su nagrađeni Vukašin Pantelić i Gvozden Lapčević, učenici Matematičke gimnazije u Beogradu. Kina je najtrofejnija zemlja na ovogodišnjoj olimpijadi, sa čak šest zlatnih medalja.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.