Novosađani za predstojeće praznike uglavnom putuju u magičnu Toskanu, Milano ili večni grad Rim! Koja destinacija je apsolutni hit ovog leta kad su naši sugrađani u pitanju?

NOVI SAD – Kako se približavamo Sretenju, državnom prazniku, odnosno neradnim danima, saznajemo da se sve više sugrađana odlučuje na putovanje kako bi avanturistički proveli slobodne dane.
Mnogi spajaju godišnji odmor od srede, 14. do 19. februara, a poneki i od ponedeljka 9. do 19. februara te za 3 slobodna dana spoje ukupno 10 dana godišnjeg.

Šta kažu novosadski agenti, šta je ono što je najviše privuklo Novosađane otkriće Nikola Zorić, menadžer prodaje i turistički vodič iz turističke agencije „Modena Travel“ iz Novog Sada.

Pre odgovora na nekoliko naših pitanja, Nikola je u razgovoru istakao veoma bitnu informaciju za sve sugrađane koji žele da neka od putovanja realizuju sa ovom turističkom agencijom.

Ono što je novo u njihom radu jeste činjenica da od 1. januara 2024. godine na njihovom sajtu u samo nekoliko klikova možete izvršiti rezervaciju (onlajn prijava) te platiti svoje putovanje.

1. Koje destinacije postoje u ponudi za predstojeći praznik i kolika je zainteresovanost putnika? Da li se neka destinacija posebno stiče?

”Što se tiče ponude za predstojeće praznike, kao i svake godine naši putnici vole da Dan zaljubljenih provedu u nekoj od evropskih metropola. Od gradova koje imamo u ponudi, to su sada već standardne destinacije, Italija: Milano, Toskana, Venecija, Verona ali i glavni grad Rim.

Ne treba zaboraviti ni Istanbul u koji naši sugrađani odlaze da uživaju u hrani i piću, ali i u opšte poznatom šopingu. Nešto severnije uvek u ponudi imamo Beč i Budimpeštu, ali i Prag koji je u poslednje vreme opet postao izuzetno popularan.

Kako je u Italiji u februaru nešto toplije nego u nekim zemljama severa, naši putnici se pretežno opredeljuju za neke od tih destinacija. Što se tiče slobodnih mesta za ovaj datum, sve ih je manje i gotovo sva mesta su prodata, jedino što nam je ostalo je nekoliko mesta za putovanje u večni grad – Rim.

Putnici već uveliko rezervišu putovanja i za 8. mart kao i za prvi maj, što nam govori da se kultura putovanja u našoj zemlji poboljšala i da je sve veći broj onih koji koji praznike i slobodne dane koriste za putovanja.”

Foto: Pixabay
2. Da li se razlikuje ponuda za Dan žena i za prvomajske praznike? Koje su najatraktivnije destinacije i šta možete da preporučite našim sugrađanima kao odličnu destinaciju?

”Kada je u pitanju 8. mart – Dan žena, tu je ponuda dosta slična, s tim što u tim datumima imamo i neke avio programe, kao što su Lisabon i Amsterdam.

Što se BUS aranžmana tiče, trenutno se ističe Milano. „Dan žena“ i „grad mode“ sigurno predstavlja neku poveznicu.

Jedna od naših preporuka za putovanje je Budimpešta, pre svega zato što je relativno blizu, a put ne traje dugo. Pri tome ona svakako ima dosta toga da ponudi.

Ono što je dobra stvar jeste da su putnici počeli da rezervišu svoja putovanja mesecima ranije, a jedan od razloga je i lakša otplata koja uključuje nekoliko rata. Pored toga zagarantovano sigurno mesto dosta znači putnicima jer već sada ima dosta prodatih aranžmana, kako za 8. mart, tako i za prvi maj/Vaskrs.”

Foto: Tanjug/Anđelko Utješanović
3. Da li Novosađani već razmišljaju o letovanju i da li je krenula prodaja aranžmana za leto? Koje su najpopularne destinacije i da li je istina da je Sicilija postala apsolutni hit?

”Kada spomenemo temu letovanja, mi smo prodaju letnjih aranžmana počeli pre nekoliko dana i za sada je zainteresovanost izuzetna, možda i veća nego prethodnih godina. Nekome je verovatno čudno da letovanje rezerviše u januaru, ali tada odlaze najbolje sobe i najbolje destinacije pa ako se nešto kasnije odlučite, možda mesta i ne bude.

Novosađani se uveliko raspituju za letnje destinacije, pa tako smo za mlade i ove godine spremili nekoliko sjajnih destinacija.

U našoj izuzetnoj ponudi to su standardne destinacije: Lutraki, Evija, Budva, Zakintos, Kušadasi, Lefkada i Kavos. Najkvalitetnija destinacija na tržištu za mlade i ove godine je svakako Lutraki, u koji smo u prethodnih 5 godina odveli veliki broj zadovoljnih mladih ljudi koji se i po nekoliko puta vraćaju u ovo letovalište. Savršen spoj odličnih plaža korintske regije i odličnog provoda u noćnim klubovima su samo deo ponude koji mlade najviše privlači.

Foto: PrtSc/Instagram/modenatravelevent

Pored Lutrakija, tu je Evija za one koji vole nešto mirnije letovanje. Ove godine se pored Lutrakija ističe i Zakintos koji se posle nekoliko godina pada, očigledno vraća kao najbolja parti destinacija.

Kada su nešto stariji putnici u pitanju, tu imamo širok spektar destinacija, kako u Grčkoj tako i u Turskoj, ali i u Italiji. Ono što je apsolutni hit u poslednjih par godina jeste letovanje na Siciliji. Sve veći broj naših putnika odlučuje se da svoje letovanje provede na ovom prelepom italijanskom ostrvu.

Kada je u pitanju Grčka, tu su Parga, Kefalonija i Krf kao najtraženije destinacije  ovog leta. Naravno, pored ovih standardnih destinacija imamo i putnike koji mogu da izdvoje više novca za letovanje te se uglavnom odlučuju za avio aranžmane u Tursku i to pretežno u Kemer i Alanju.”

Foto: Pixabay

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.