Novosađani, da li ste spremni za jednu sasvim neobičnu životnu priču? (petak, 17. mart)

NOVI SAD – Petak je znamo svi dan za slavlje. Slavimo kraj radne nedelji i slavimo početak vikenda. A slavimo naravno uz dobar provod i dobru muziku. Žurke, koncerti i dobar provod nam je zagarantovan ovog petka u Novom Sadu.

Danas možete uživati u našem gradu uz odlične nastupe i dobru muziku. Svi će uživati danas i reperi, i metalci i ljubitelji klasične muzike i oni koji vole da đuskaju.

Evo šta se sve događa danas u Novom Sadu:
Tribina pod nazivom „Heavy metal novinarstvo i magazini u Srbiji i Jugoslaviji, od početka do danas“ održaće se večeras u 19 sati, u SKCNS Fabrici.
Foto: PrtSc/skcns.org

Gosti, učesnici tribine biće Jadranka Janković – Nešić, Branimir Lokner i Konstantin Polzović, troje eminentnih rokenrol i hevy metal novinara i promotera u Srbiji, Evropi, svetu i regionu, pokretači nekada uticajnog magazina „Hard Metal“ i urednici i novinari muzičkih časopisa i specijalizovanih hevy metal magazina „Ćao“, „Rok“, „Metal Hamer“, „Eksploziv“, „Rok stars“ i mnogih drugih.

Domaćin i moderator tribine biće Obrad Škrbić, direktor Ustanove SKC Novi Sad, jedan od nekadašnjih urednika „Hard Metala“, novinar i promoter rokenrol i metal muzike.

Vojvođanski simfonijski orkestar i Polina Osetinska, klavir nastupaju večeras od 20 časova u Sinagogi.

Na programu su dela Petra Iljiča Čajkovskog i Feliksa Mendelsona.

Polina Osetinska nazvana je „čudom od deteta“ jer je sa samo šest godina imala svoj prvi koncert. Školovala se na Moskovskom konzervatorijumu. Danas je istinska zvezda svetske scene. Nastupa u najčuvenijim koncertnim dvoranama i učestvuje na prestižnim festivalima širom sveta. U Novi Sad dolazi prvi put!

Sinagoga-Novi-Sad
Foto: Vojvodina uživo

Dragi Bravo priprema nezaboravnu žurku večeras od 21 čas u Hali 2 u Novom Sadu.

Ova žurka će biti nešto posebno, s najboljom muzikom, sjajnom atmosferom i puno zabave za sve goste. Očekujte najbolje DJ-eve, svetlosne efekte, vizuelne projekcije i neverovatnu zabavu koja će trajati do jutra. Ne propustite priliku da budete deo ove jedinstvene žurke i doživite nezaboravno iskustvo koje će se prepričavati dugo vremena.

U 19 sati u Galeriji Matice srpske u okviru pratećeg programa izložbe „Jedna sasvim (ne)obična srpsko-francuska veza Olga Kešeljević i Mark Barbeza“ biće održano predavanje „Jedna sasvim neobična životna priča“.

Žan Žene Milice Milošević, filologa, u okviru kog će se predstaviti neobičan put Žana Ženea od osuđenika na smrt do najpoznatijeg pisca francuske moderne književnosti.

Večeras će se održati Novosadski noćni bazar na Ribljoj pijaci po 44. put. Da, dobro ste pročitali, ovog marta ćete uživati u još jednom Novosadskom noćnom bazaru.

Foto: Tim NNB
Novi Sad

Na Ribljoj pijaci, će vas čekati mali proizvođači hrane, pića, raznih rukotvorina, kozmetike, nakita i aksesoara iz cele Srbije!

Ekipa Noćnog bazara vas poziva da dođete da podržite sve te čuvare starih zanata i recepata, mala gazdinstva, radionice, kreativce i stvaraoce nekih novih tradicija.

Foto: Gradske info

Tradicionalno, na tezgama  izlagača biće preukusne domaće hrane, suhomesnatih proizvoda i kolača, najkvalitetnijih vina, rakija, likera i točenog piva, i kao i uvek, unikatnih rukotvorina, nakita, aksesoara i odevnih predmeta za decu i odrasle.

Na Bazaru, biće upriličen i muzički program, praćen sjajnom atmosferom i raspoloženjem izlagača i posetilaca.

Ovaj Novosadski noćni bazar će početi u 17:00 i trajaće do 23:00 časa.

„Dance Fest NS 2023“ na trinaestom po redu festivalu učestvuju takmičari iz Hrvatske, Bugarske, Madjarske, Indije, Makedonije, Moldavije, Crne Gore, Rumunije, Slovačke, Slovenije, Južne Afrike I naravno Srbije.

Takmičenje traje 3 dana od 17. do 19. marta na Spensu mala sala od 9 časova pa tokom celog dana.

Dođite da uživate sa 3272 igrača i plesača koji će se takmičiti u 13 kategorija.

Foto: Gradske info

Karte se kupuju na sam dan takmičenja ili preko zvaničnog sajta organizatora.

U Srpskom narodnom pozorištu možete pogledati premijeru predstave „Jevanđelje po F. M. Dostojevskom“ od 19:30 časova.

Dok u Pozorištu mladih možete pogledati predstavu „Tri musketara“ od 19:30.

Predstava „Bludni dani kuratog Džonija“ po romanu Filipa Grujića od 19:00 časova u Novosadskom pozorištu.

Pojedine ulice će ostati bez struje. OVDE pogledajte koje.

Uživajte!

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: