Novosađani bogatiji za još jednu policijsku stanicu – Otvorena nova zgrada policijske ispostave Stari Grad

NOVI SAD – Uz prisustvo najviših gradskih i državnih zvaničnika, danas je svečano otvorena nova zgrada policijske ispostave Stari Grad. 

Otvranju su prisustvovali gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Bratislav Gašić.

Prema rečima ministra Gašića, primarni cilj izgradnje nove policijske ispostave je da građani osete efikasnost i brzinu policijskih službenika, a ovo je dokaz da se nastavlja trend modernizacije uslova u kojima rade policijski službenici i pružanje podsticaja da policija u zajednici ostvari što bolji rezultat.

Foto: nsuzivo.rs

– Veliko mi je zadovoljstvo da danas otvaramo vrata još jednog novog objekta policijske ispostave Stari Grad u Novom Sadu, koji će bitno doprineti kvalitetu i efikasnosti rada policijskih službenika. Ova policijska ispostava pokriva urbano jezgro grada, vitalne objekte koji se u njemu nalaze, a na njenoj teritoriji održava se i najveći broj manifestacija  i kulturnih događaja. Upravo policijski službenici ove ispostave su nadležni za obavljanje kompleksnih bezbedosnih poslova i zadataka. Sve to daje dodatni značaj i smisao ovom projektu koji ima za cilj da pruži što veću bezbednost i sigurnost građana. Takođe, u ovoj zgradi policijske ispostave urađena je nova šalter sala za upravne poslove, što će dodatno rasteretiti ostale policijske stanice i olakšati građanima izradu ličnih dokumenata – naveo je Gašić, koji je dodao da je u planu rekonstrukcija objekta sedišta policijske uprave u Novom Sadu, kao i u Kaću, Temerinu, zatim pet policijskih stanica na prostoru Južnobačkog okruga, Klisi, Detelinari i Futogu.

Gradonačelnik Milan Đurić je istakao da je najvažnije da su Grad i država zajedničkim snagama uspeli da vrate policijsku ispostavu u Stari Grad, daleko noviju i bezbedniju.

-Drago mi je da smo završili objekat koji je počeo da se gradi u februaru 2022. godine. Grad je uspeo da preko Gradske uprave za imovinu sprovede ceo projekat, za koji je država izdvojila 142 miliona dinara. Grad je opredelio 13,5 miliona za komunalnu i saobraćajnu infrastrukturu i 7,5 miliona dinara za opremanje objekta – istakao je gradonačelnik Đurić.

Foto: nsuzivo.rs

Reč je o savremenom objektu površine oko 780 kvadrata, sa modernim kancelarijama, dežurnom službom, prostorijama za prihvat i održavanje privedenih lica, nadzor, salom za sastanke i drugim prostorijama neophodnim za funkcionisanje cele službe u svakodnevnom radu. Objekat poseduje 36 parking mesta.

Pročitajte još:

 Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: