Kada su praznici u pitanju, svaki detalj na stolu treba da bude savršen – od praznične dekoracije kuće, preko odeće do hrane. Ako želite da impresionirate svoje goste nečim originalnim, a jednostavnim, ove novogodišnje kapice od salame, sira i krekera su pravi izbor.
Ovaj recept je savršen spoj slanih ukusa, a izgledom podseća na pravu malu umetnost koju možete poslužiti na svom novogodišnjem stolu. Brzo se pripremaju, a još brže nestaju sa tanjira!
Kombinacija salame koju možete i sami da napravite, sira za mazanje i krekera daje savršen balans slanog i kremastog, dok maslina u sredini dodaje šarmantan finiš. Ove kapice su idealne za vašu prazničnu trpezu, a sigurno će oduševiti sve koji ih probaju.
Vreme pripreme:
- 15 minuta
Sastojci:
- 100 g sira za mazanje
- 10 kriški salame
- 10 krekera
- 10 maslina bez koštica
Priprema:
1. Uzmite parče salame i napravite rez makazama po poluprečniku, zaustavljajući se na pola puta.
2. Počevši od strane koju isečete, urolajte krišku salame, praveći mali kornet. Na taj način nastavite da napravite sve ostale kornete.
4. Uzmite kreker i napunite ga sa malo sira za mazanje, a možete, kao u donjem videu, da stavite u kesu sa malom zvezdastim završetkom. Ako je previše tvrd, razredite ga s malo pavlake.
5. U sredinu „gnezda“ od sira stavite maslinu bez koštica, prekrijte kornetom od salame i napravite pompon tako što ću stavitte malo sira na vrhu konusa, najbolje pomoću kese.
Pogledajte u donjem videu kako se jednostavno prave:
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
Објава коју дели Elena Laudicina – Cucina facile con Elena 👩🏻🍳 (@cucinafacileconelena)