logo transparend vojvodina uzivo

,

Novobanovčanin među poginulim planinarima na Triglavu

STARA PAZOVA – Identifikovana su tela dvojice srpskih planinara koje je slovenačka policija, tokom jučerašnjeg dana, pronašla na Triglavu.

Reč je o iskusnim alpinistima Milošu Ristiću (33) iz Lebana i Žarku Čiči (42) iz Banovaca, koji su u subotu krenuli na planinarenje, javlja RTS.

Usled lošeg vremena na Triglavu poginula dvojica srpskih planinara. Tela su pronađena tokom pretrage terena policijskim helikopterima, posle nestanka planinara u subotu, piše slovenačko Delo.

Prema navodima slovenačke agencije STA, Ristić i Čiča su u subotu ujutru krenuli na planinarenje, ali su na visini od 1.600 metara pali i poginuli na licu mesta.

Pojedini domaći i reginalni mediji prenose da je reč o lavini koja je planinare bacila u ambis, ali zvanične potvrde ove informacije nema.

„Planinarski savez Srbije žali za izgubljenim životima alpinista iza kojih su impresivni poduhvati i čiji gubitak je nenadoknadiv za porodice, kao i celu planinarsku zajednicu u Srbiji i šire“, navodi se u saopštenju Planinarskog saveza Srbije.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.