logo transparend vojvodina uzivo

Novo naselje uskoro bi moglo da dobije nove višespratnice

NOVI SAD – Grad Novi Sad stavio je na rani javni uvid predlog plana uređenja parcele na Novom naselju, koja se nalazi na uglu Bulevara kneza Miloša i Bulevara Jovana Dučića.

Predlog obuhvata izmenu plana ugla Bulevara kneza Miloša i Bulevara Jovana Dučića kako bi se tu gradile višespratnice.

Na ovom mestu se ranije nalazila mehanizacija i zimska služba JKP „Gradsko zelenilo“, kao i prateći objekti.

Kada je JKP „Gradsko zelenilo“ izmešteno na novu lokaciju, zemljište je vraćeno u prvobitno stanje i od tada je parcela stajala neiskorišćena.

Kako se sada navodi u predlogu plana uređenja pomenute lokacije, osnovna namena prostora je opštegradski centar i višeporodično stanovanje. Opštegradski centar planiran je u istočnom delu urbanističkog bloka, na uglu Bulevara kneza Miloša i produžetka Bulevara Jovana Dučića.
Planiraće se prostor namenjen sadržajima opštegradskog centra, spratnosti od Su+P+6+Pov/Pk (lamele) do Sy+P+12(Pov.13+Pov.14) (maksimalna dozvoljena spratnost kule). Planiraće se spratnost kule u delu povučene etaže tako da se planira povlačenje poslednje dve etaže odnosno povučena 13. i 14. etaža. Obavezna je izgradnja suterenske ili podrumske garaže, namenjene za parkiranje vozila.

Foto:PrtSc/JP „Urbanizam“ Novi Sad

Indeks zauzetosti parcele iznosi do 50 posto, a maksimalni indeks izgrađenosti planiraće se do 4 za poslovno-stambene objekte – komplekse i 3,2 za stambeno-poslovne i stambene objekte/komplekse u nameni opštegradskog centra.

Planiraće se sadržaji opštegradskog centra, odnosno delatnosti: trgovina na malo. kancelarijski prostor, uslužno zanatstvo, ugostiteljstvo, sadržaji kulture, garaže i prostore stambene namene u određenom procentu. U okviru ovih centara nije dozvoljeno planiranje delatnosti za koje je obavezna izrada procene uticaja na životnu sredinu.

U zapadnom delu urbanističkog bloka, na uglu produžetka Bulevara Jovana Dučića i novoplanrane ulice, planiraće se višeporodično stanovanje, spratnosti do Su+P+6+Pov/Pk, i indeksa zauzetosti maksimalno 40 odsto. Maksimalni indeks izgrađenosti iznosi 3,2. Obavezna je izgradnja suterenske ili podrumske garaže, namenjene za parkiranje vozila.

Plan se menja kako bi se uskladio sa Generalnim urbanističkim planom Novog Sada do 2030. godine i može se pogledati na sajtu JP Urbanizam Novi Sad.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.