Novo naselje dobija savremeni sportski centar sa zelenim oazama i sportskim terenima

NOVI SAD – Novo naselje dobija savremeni sportski centar sa zelenilom i otvorenim terenima na prostoru severno od Bulevara Jovana Dučića, zapadno od Bulevara kneza Miloša i južno od Ulice Momčila Tepavice.

Rani javni uvid u Konceptualni okvir izmena i dopuna Prostornog plana za mešovitu namenu između ulica Futoške, Hajduk Veljkove, Rumenačke i Subotičkog bulevara u Novom Sadu, JP ”Urbanizam” omogućio je zainteresovanim građanima od 15. maja.

Prema javnom uvidu, pomenuti prostor na Novom naselju na kome je šlanirana namena sportskog parka usaglašena je sa namenom definisanom Generalnim urbanističkim planom grada Novog Sada – te Novi Sad dobija savremeni sportski centar.

Foto: Urbanizam

Površina koja će biti obuhvaćena planom iznosi 4,80 hektara.

Na toj površini prostiraće se sportska dvorana spratnosti VP do P+2, opremljena tako da zadovoljava potrebe korisnika, te sportski tereni na otvorenom.

Zelenilo će biti zastupljeno kao zelenilo sportskog centra i ulično zelenilo, a postojeću kvalitetnu vegetaciju je potrebno zadržati i uklopiti u nova rešenja.

„Svi parking-prostori u okviru kompleksa moraju biti pokriveni krošnjama visoke lišćarske vegetacije, a duž saobraćajnice formiraće se drvoredi, u zavisnosti od prostornih mogućnosti i sadržaja poprečnih profila saobraćajnice“, navodi se u dokumentu.

Prilaz za motorna vozila koja će održavati sportski centar biće moguć sa Ulice Momčila Tapavice. Iz svih saobraćajnica koje okružuju prostor sportskog centra planirani su ulazi i izlazi za pešake, odnosno korisnike, kaže se u dokumentu.

Izgradnja modernog sportskog centra na Novom naselju predstavlja pozitivan korak za Novi Sad, pružajući stanovnicima savremene sportske objekte i unapređujući rekreativne mogućnosti grada.

 

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.