Novi vrtić za Novi Sad: Evo kako napreduju radovi na objektu za mališane sa Grbavice i Adamovićevog (FOTO)

NOVI SAD – Grad Novi Sad će do kraja godine dobiti još jedan vrtić, a kako teku radovi na novom objektu PU „Radosno detinjstvo“ pogledajte na fotografijama u tekstu.
Foto: Gradske info
Radovi na parceli nekadašnje policijske stanice, na uglu ulica Miše Dimitrijevića i Kolo srpskih sestara, na Grbavici, započeti su u februaru.

„Predviđeno je da radovi na izgradnji, za koje iz budžeta Grada izdvajamo 298 miliona dinara, budu završeni do kraja ove godine“, rekao je gradonačelnik Milan Đurić prilikom polaganja kamena temeljca.

Foto: Gradske info

To znači da bi pre kraja godine ovaj vrtić trebalo da primi do 225 dece podeljenih u 8 grupa, a njime će raspolagati Predškolska ustanova „Radosno detinjstvo“.

Foto: Gradske info

Novi vrtić, očekuje se, otvoriće i oko 20 novih radnih mesta za vaspitače i drugo osoblje.

Objekat na kom su radovi već odmakli proteže se u obliku ćiriličnog slova G i raspolaže sa 1.324 kvadrata podeljenih na dva nivoa, prizemlje i prvi sprat,

Na samom uglu do raskrsnice nalaziće se dvorište sa zelenilom i igralištem, na lokaciji gde je i pre početka radova bilo igralište.

Foto: UGZINS

Za obrazovanje je u 2023. godini iz gradskog budžeta izdvojeno 6,82 milijardi dinara. Od te cifre 750 miliona dinara izdvojeno je za besplatan boravak u državnim vrtićima, pomoću čega 17.360 mališana u Novom Sadu ide u vrtić potpuno besplatno.ž

Ova vest je deo projekta “Novi Sad na dlanu” koji je sufinasirao Grad Novi Sad. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Grada Novog Sada koji je dodelio sredstva.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.