Novi vrtić na Grbavici do kraja godine otvara vrata mališanima (FOTO)

vrtić Grbavica
NOVI SAD – Radovi na novom objektu PU „Radosno detinjstvo“ na Grbavici počeli su drugog februara, a za nešto više od mesec dana podignuti su i prvi spratovi nove zgrade.

U pitanju je objekat na parceli nekadašnje policijske stanice, na uglu ulica Miše Dimitrijevića i Kolo srpskih sestara.

„Predviđeno je da radovi na izgradnji, za koje iz budžeta Grada izdvajamo 298 miliona dinara, budu završeni do kraja ove godine“, rekao je gradonačelnik Milan Đurić prilikom polaganja kamena temeljca.

vrtić Grbavica
Foto: Gradske info

Ovaj vrtić primiće do 225 dece podeljenih u 8 grupa, uzrasta od 3 do 7 godina, a njime će raspolagati Predškolska ustanova „Radosno detinjstvo“. Očekuje se da se otvaranjem vrtića otvori i oko 20 novih radnih mesta za vaspitače i drugo osoblje.

Objekat u izgradnji proteže se u obliku ćiriličnog slova G, a po završetku će raspolagati 1.324 kvadrata podeljenih na dva nivoa, prizemlje i prvi sprat.

Na samom uglu do raskrsnice nalaziće se dvorište sa zelenilom i igralištem, na lokaciji gde je i pre početka radova bilo igralište.

vrtić Grbavica
Foto: UGZINS

Novi objekat PU “Radosno detinjstvo“ gradi se i na Adicama, na adresi Desanke Maksimović bb, a po završetku radova ovu ustanovu moći će da pohađa 250 mališana.

Za obrazovanje je u 2023. godini iz gradskog budžeta izdvojeno 6,82 milijardi dinara. Od te cifre 750 miliona dinara izdvojeno je za besplatan boravak u državnim vrtićima, pomoću čega 17.360 mališana u Novom Sadu ide u vrtić potpuno besplatno.

Pročitajte još:

 Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.