logo transparend vojvodina uzivo

Novi vd direktora Specijalne bolnice u Beloj Crkvi: Sačuvati stručni kadar i unaprediti zdravstvenu zaštitu

BELA CRKVA – Rešenjem Pokrajinske Vlade od 2. februara, dr Biljana Šinžar, doktorka medicine i specijalista kliničke biohemije, postavljena je za vršioca dužnosti direktora Specijalne bolnice za plućne bolesti „dr Budislav Babić“ u Beloj Crkvi.

Doktorka Biljana Šinžar završila je Medicinski fakultet Univerziteta u Beogradu. Do 2000. godine radila je kao lekar opšte prakse u Domu zdravlja „Bela Crkva“.

Posle toga prelazi u Specijalnu bolnicu za plućne bolesti „Dr Budislav Babić“. Specijalizirala je kliničku biohemiju i od 2004. godine je načelnik za laboratorijsku radiološku i drugu dijagnostiku.

Nova vd direktorka dr Biljana Šinžar govorila je za naš portal o planovima za naredni period u cilju unapređenja zdravstvene zaštite pacijenta ove ustanove.

„Specijalna bolnica za plućne bolesti „Dr Budislav Babić“ u Beloj Crkvi je od velike važnosti ne samo za našu opštinu i region već i za celu državu. Zahvaljujući Vladi Autonomne pokrajine Vojvodine završen je novi blok bolnice, bolnica je modernizovana i opremljena najsavremenijom dijagnostičkom opremom. Međutim, određene zdravstvene usluge se nisu radile u bolnici, iako smo imali i stručni kadar i potrebnu opremu. To je i rezultiralo da smo imali odliv lekara specijalista i smanjeni obim vršenja dijagnostičkih usluga. Prioriet u narednom periodu nam je da sačuvamo postojeći stručni kadar kao i da vratimo lekare specijaliste sve u cilju unapređenja dijagnostičkih usluga i zdravstvene zaštite pacijenata. Najpre je potrebno da sagledam realno stanje u našoj ustanovi, da poboljšamo međuljudske odnose koji su primetno narušeni i da svi radimo kao jedan dobar i efiksan tim“, kaže dr Šinžar.

Specijalna bolnica za plućne bolesti „Dr Budislav Babić“ postoji u Beloj Crkvi od prve polovine 19.veka pod različitim nazivima i od značaja je za celu zemlju.

U bolnici se leče pacijenti oboleli od plućnih bolesti, kao i pacijenti sa združenom patologijom plućnih i psihijatrijskih bolesti.

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.