Novi udarac za BiH košarku: Reprezentacija odustala od kvalifikacija za Olimpijske igre

Teška odluka KS BiH

Muška reprezentacija BiH u košarci zbog nedostatka novca, ali i procene kako se pozivu ne bi odazvali njeni najbolji igrači neće učestvovati na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre, koje se sledeće godine održavaju u Parizu, prenose mediji u BIH.

– Postoji više razloga za takvu odluku. Prvi je finansijski. A nije ni realno očekivati da će nam se igrači odazvati – rekao je predsednik Košarkaškog saveza BiH Dalibor Miloš.

Ovo je još jedna veliki udarac za košarku u BiH koja je i prethodnih godina muku mučila da se konsoliduje finansijski međutim to je i dalje teško rešiv problem za Košarkašku federaciju. Prošle godine reprezentaciji BiH u košarci novac za takmičenje uplaćen je tek nakon što su započeli takmičenje u svojoj grupi na Eurobasketu koji se igrao u Nemačkoj, Češkoj, Gruziji i Italiji.

Prvi čovek Saveza pojasnio je još kako je vođstvo Košarkaškog saveza BiH odluku o odustajanju u pretkvalifikacijama za OI donelo u konsultacijama sa selektorom Adisom Bećiragićem. Selektor je ocenio kako se većina najvažnijih igrača ne bi odazvala pozivu budući da je to vreme kada i sami imaju odmor.

Umesto toga, dodao je Miloš, KSBIH planira da organizuje košarkaški kamp sa proširenom reprezentacijom gde bi se utvrdilo na koje se igrače može računati u budućnosti. Ponajpre se to odnosi na mlađe i još neafirmirane košarkaše.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: