Novi traktor za obuku studenata Poljoprivrednog fakulteta

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

SREMSKI KARLOVCI -Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Čedomir Božić uručio je danas oglednom imanju Instituta za voćarstvo i vinogradarstvo u Sremskim Karlovcima ključeve traktora vrednog 7,5 miliona dinara, saopšteno je iz Pokrajinske Vlade.

Nabavku traktora marke “kubot M5-092” je sa tri miliona dinara sufinansirao Sekretarijat za poljoprivredu.

“Pružamo šansu studentima da uz savremenu opremu uspešno savladaju i praktičan deo nastave”, rekao je resorni sekretar.

Dekan Poljoprivrednog fakulteta Nedeljko Tica naveo je na uručenju da danas ta institucija raspolaže najsavremenijim pogonskim mašinama kako za obradu zemljišta tako i za obuku studenata.

“Ovo je za četiri godine četvrta pogonska mašina koju smo nabavili uz pomoć Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, Pokrajinskog fonda za razvoj poljoprivrede i Pokrajinske vlade”, rekao je Tica.

Direktor Departmana za voćarstvo i vinogradarstvo Dragoslav Ivanišević naveo je da će im ova mašina umnogome pomoći u poslovima u vinogradu i voćnjaku.

“U pitanju je jedan kombinovani traktor. Mi ćemo ga koristiti za voćarsku, vinogradarsku i rasadničarsku proizvodnju. Prilagođen je svim operacijama u voćnjaku, a dovoljno je jak da se može koristiti i u rasadnicima i ratarstvu”, kazao je Ivanišević.

Tagovi:

Pročitajte još: