Novi stadion u Loznici po UEFA standardima (VIDEO)

LOZNICA – Prema projektima rekonstrukcije i izgradnje fudbalskih stadiona širom Srbije, novi stadion, u skladu sa standardima UEFA dobiće i Loznica.

Ekipa portala Vojvodine uživo je bila na terenu i snimila iz vazduha, kako napreduju radovi:

U Loznici uveliko traju radovi na izgradnji fudbalskog stadiona po UEFA 4 standardima na Lagatoru.

Tribine sa sve četiri strane već imaju vidljive konture i može se naslutiti veličina stadiona čija gradnja će potpuno promeniti izgled ovog dela grada koji se poslednjih godina najviše razvija. Kapacitet će biti 8.067 mesta.

Osim navedenih pristupa, formirana su i dva evakuaciona izlaza sa severne i južne strane. Svim stepeništima i platformama se pristupa sa pešačkih komunikacija koje su dimenzionisane u skadu sa očekivanim brojem posetilaca. U okviru pešačkih komunikacija nalaze i objekti namenjeni za prodaju karata – biletarnice.

Stanovnici Loznice će moći uskoro da se diče i jednim od najlepših fudbalskih objekata u Srbiji, na kome će pored Lozničana moći da igraju i reprezentativne selekcije Srbije.

KARAKTERISTIKE STADIONA:

Kapacitet: 8.067 mesta

Kategorizacija: UEFA 4 standard

Bruto površina: 26.888 metara kvadratnih

Tribine: 4, sve su pokrivene

Glavni teren: Kombinacija prave i veštačke trave

Broj parking mesta: 265

 

Uporedo sa stadionom radi se i pomoćno igralište koje je smešteno na prostoru do parkinga. Urađeni su već potporni zidovi, a igralište će imati veštacku travu kao i reflektore.

Sa novim stadionom, Loznica će svakako zauzeti važno mesto na fudbalskoj mapi Srbije.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: