Novi Sad: Zelenilo na 25 lokacija tretiralo drveće protiv biljnih vaši

NOVI SAD – U gotovo svim kvartovima i parkovima na teritoriji Novog Sada radnici Gradskog zelenila tretiraju drveće protiv biljnih vaši. Tretiranje se obavlja iz ručnih i traktorskih atomizera u ranim jutarnjim i kasnim večernjim satima. U poslednjih 15 dana tretirano je drveće na 25 lokakcija u različitim delovima grada, u centru, na Detelinari, Novom naselju, Limanima, Grbavici.

Obuhvaćene su ulice Doža Đerđa, Toplice Milana, Braće Krkljuš, Miloša Bajića, Berislava Berića, Beogradski kej, ulica Stefana Stefanovića, Vojvode Mišića, Sonje Marinković, Dunavska, Trifkovićev trg, kao i Dunavki, Futoški, Limanski i Park kod Železničke stanice. Temerinska, Kisačka, Partizanska i Fruškogorska i ulica Bate Brkića. Zatim Bulevar cara Lazara, Kampus, Petrovaradinska tvrđava, Dečije selo i Bulevar vojvode Stepe. A nastavljeno je i sa folijarnom prihranom drveća na teritoriji grada.

– Specijalnim tretmanima protiv biljnih vaši Gradsko zelenilo nastavilo je praksu unapređenja zaštite drveća u gradskim parkovima i drvoredima. Takođe, Zelenilo je i ove godine nastavilo sa folijarnom prihranom drveća u parkovima i uličnim drvoredima. U proteklih desetak dana specijalnom mešavinom đubriva, vitamina i minerala tretirano je drveće na Staničnom trgu sa okolinom, Beogradskom keju, u ulici Stefana Stefanovića i ulicama Berislava Berića i Miloša Bajića – rekao je Miloš Egić direktor Gradskog zelenila.

On podseća da je Zelenilo tokom februara i marta, prvo u regionu sprovelo zimsku zaštitu drveća, žbunja i ukrasnog šiblja plavim i crvenim uljem koje sadrže mešavinu insekticida i fungicida, koji štite drveće od bolesti i štetočina.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: