Novi Sad: Zalivanje drveća, cveća i ukrasnog šiblja na 40 lokacija

NOVI SAD – Na više od 40 lokacija radnici Gradskog zelenila ove nedelje, u jutarnjoj i noćnoj smeni, zalivaju drveće, cveće i ukrasno šiblje i žbunje. Zalivanje se obavlja sa dve velike cisterne od po 8.000 litara, i dve traktorske cisterne. Pored ručnog zalivanja, od početka sezone zalivanja u funkciji su i automatski zalivni sistemi u Limanskom, Dunavskom, Futoškom parku, kao i na Keju i Bulevaru Evrope, Staničnom trgu.

Na Novom naselju se zalivaju saobraćajnice, Bulevar Jovana Dučića, Bulevar kneza Miloša do Somborske rampe, saobraćajnica ka Lidlu, blok Jugovićevo, blok Anđe Ranković – Bate Brkića. Na Limanu se zaliva drveće, šiblje i cveće u Kampusu, Narodnog fronta, Kinesko četvrti. Na Telepu u Somborskoj, Banijskoj, Bulevaru patrijarha Pavla, Braće Krkljuš i Aranj Janoša, a na Grbavici u Tolstojevoj i Miše Dimitrijevića.

Zalivanjem će biti obuhvaćeni i Stanični park, Bulevar oslobođenja, ulica Marka Miljanova, Bulevar Evrope – kružni tokovi, Temerinska, razdelna traka Temerinskog puta, Sentandrejski park, Bulevar kralja Petra I, Kraljevića Marka, kao i ulice Veselina Masleše, Kornelija Stankovića, Janka Čmelika, Branimira Ćosića, Branislava Nušića na Detelinari. Na Petrovaradinu se zelenilo zaliva uz Kej, prilazi Žeželjevom mostu, u ulici Račkog, kod Vojne bolnice, na Mišeluku, u Reljkovićeva, prilazi Petrovaradinskoj tvrđavi i Kamenički park.

Posebna pažnja posvećena je zalivanju i održavanju cvetnih gredice, valjaka i žardinjera.

– Pored zalivanja, ove godine smo cveće u svim cvetnim gredicama i valjcima tretirali aminokiselnima, što je cveću obebezbedilo dodatnu vitalnost, bujnost i otpornost. To je doprinelo da ulice našeg Novog Sada budu zelenije i lepše – kaže Miloš Egić direktor Gradskog zelenila

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: