Novi Sad: Uskoro novi krug subvencija za bicikle

NOVI SAD – Javni poziv za pružanje novčane podrške građanima za nabavku novog bicikla biće raspisan u narednom periodu, istakla je za NS Uživo članica Gradskog veća za imovinu i imovinsko-pravne poslove, zaštitu životne sredine, održivi razvoj i energetsku efikasnost Mira Radenović.

Javnom pozivu za građane prethodi Javni poziv za izbor udruženja koje će realizovati programsku aktivnost pružanja podrške za nabavku bicikla.

Nepromenjeni uslovi za konkurisanje

Udruženje kome se poveri realizacija programske aktivnosti je u obavezi da pripremi i raspiše Javni poziv fizičkim licima i da definiše način podnošenja prijave, da utvrdi rokove i dinamiku dostavljanja neophodne dokumentacije.

-Uslovi će biti isti kao i prethodnih godina. Osnovni kriterijum za podnošenje prijave za podršku nabavke novog bicikla jeste da fizičko lice ima prebivalište na teritoriji Grada Novog Sada što će dokazati kopijom lične karte i da samo jedan član iz porodice može dobiti sredstva. Popuniće izjavu da je samo jedno lice iz porodičnog domaćinstva podnelo prijavu – istakla je Radenović.

Subvencija u iznosu od 12.000 dinara

Građani koji ispunjavaju uslove predviđene javnom pozivom, a koji dostave potrebnu dokumetaciju i nađu se na rang listi, dobiće podršku za nabavku bicikla u iznosu od 12.000,00 dinara.

Ukoliko cena bicikla bude manja od iznosa predviđenog javnim pozivom, fizičkom licu će biti isplaćen iznos u visini cene bicikla.

Ukupno je za kupovinu dvotočkaša u budžetu izdvojeno 20 miliona dinara, s tim što se do dva i po miliona može koristiti za programske aktivnosti udruženja.

Informacije o početku i kraju konkursa biće blagovremeno objavljene.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.