Novi Sad ponovo u svetskim medijima!

NOVI SAD – Novi Sad je još jednom uvršten među najbolje, jer je prema jednom od najuglednijih britanskih listova “Independent”, kao Evropska prestonica kulture predložen među deset destinacija koje bi trebalo posetiti 2022. godine.

Tako se naš grad našao u društvu najuzbudljivijih krajeva sveta, Maldiva, austrijskih planina, Kanade, Indije i drugih.

U tekstu, Independent navodi da će grad Novi Sad ugostiti 4.000 lokalnih i internacionalnih umetnika koji će tokom godine učestvovati u 1.500 kulturnih događaja. Autori teksta naglašavaju da će se veći deo programa održati u kulturnim centrima širom Novog Sada kakva su bivša industrijska zona i dvorac iz 19. veka, odnosno kulturne stanice Svilara, Mlin i Eđšeg i Kreativni distrikt.

Na ovoj listi izdvojeno je deset destinacija, a ujedno i ideja, za različita putovanja u 2022. godini, kao što su kolibe u Velikoj Britaniji ali i luksuzni hoteli na Maldivima. Između ostalog, na listi je predstavljen i Novi Sad koji nosi titulu Evropske prestonice kulture za 2022. godinu.

Ovo je još jedan u nizu tekstova koje objavljuju svetski mediji, a u kojima navode da je Novi Sad nezaobilazna turistička destinacija. O ovogodišnjoj Evropskoj prestonici kulture da sada su pisali Euronews, BBC, Lonely planet, Condé Nast Traveller i Time out.

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: