Novi Sad: Peti forum studenata PMF-a „Science Gram“ i ove godine na Zlatiboru

NOVI SAD – Savez studenata Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu organizuje peti po redu Naučno-popularni forum „Science Gram“.

Forum će biti održan od 22. do 25. oktobra u smeštajnim kapacitetima studentskog odmarališta „Ratko Mitrović“ na Zlatiboru.

Cilj samog foruma je podizanja nivoa informisanosti i stvaranja prilike učesnicima za sticanje kako teorijskog znanja tako i praktičnih veština u naučnim oblastima kojima je forum ove godine posvećen.

Akcenat foruma leži na interdisciplinarnosti, a takođe se pridaje ogromna važnost neposrednoj komunikaciji između studenata i predavača, ali i između naučnih delatnika i šire javnosti, a zarad razumevanja važnosti praktične primene fundamentalnih nauka u privredi i svakodnevnom životu.

Forum koji je prvi put organizovan 2019. godine, okupio je do sada preko 1.000 učesnika. Prošle godine je forum tradicionalno održan na Zlatiboru, a učešće je uzelo preko 150 studenata.

Prijave za ovogodišnji „Science Gram“ traju do 10. oktobra, a prijaviti se možete na zvaničnom instagram profilu foruma.

Forum će uz predavanja i panel diskusije kao i ranijih godina, ove godine imati i dve nove aktivnosti:

  • poster sesiju,
  • Science Caffe.

U sklopu poster sesije biće održano izlaganje naučnih radova studenata.

Ukoliko su vam klasična predavanja dosadila i želite da razbijete monotoniju, ovo je prilika koju ne smete da propustite.

Žurke, zajednički izleti i dobar provod su neizostavni deo ovog foruma, tako da je odlična atmosfera zagarantovana.

Organizatori pozivaju studente da požure i prijave se na vreme, ispune svoje slobodno vreme, iskoriste priliku za sticanje novih znanja i veština, zabave se i ostvare nova prijateljstva.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.