Novi Sad: Ove godine u studentskim domovima biće smešteno više od 3.000 studenata

NOVI SAD – Završen je konkurs za brucoše za smeštaj u domovima Studentskog centra „Novi Sad“, a do 31. oktobra traju prijave za studente starijih godina.

Na osnovu konačne rang liste, koja je objavljena juče, na oglasnoj tabli i sajtu Studentskog centra „Novi Sad“, od 30. septembra do 11. oktobra u 10 studentskih domova, useliće se 380 brucoša sa 16 fakulteta i visokih škola. U Novom Sadu je primljeno 326, Zrenjaninu 43, a u Somboru 21 brucoš.

Konačnu rang listu možete videti na sledećem linku.

U 10 studentskih domova ima ukupno 3.004 mesta, 2.653 u osam domova u Novom Sadu, 208 u domu Zrenjaninu i 143 mesta u domu u Somboru, čije renoviranje je u toku i za njih će se do 31. oktobra prijavljivati stariji studenti. Do 10 odsto smeštajnih kapaciteta namenski se opredeljuje za studente iz osetljivih društvenih grupa.

Pravo na smeštaj u domovima imaju studenti koji imaju državljanstvo Republike Srbije i čije prebivalište nije u sedištu visokoškolske ustanove na kojoj studiraju, čije se školovanje finansira iz budžeta Republike Srbije, kao i studenti koji imaju državljanstvo države u regionu, koji ispunjavaju uslove konkursa.
Kako bi olakšali brucošima, ali i studentima viših godina, Studentski centar je ove godine objavio i Vodič za studente.

U ovom dokumentu, koji se nalazi na stranici Studentskog centra Novi Sad, možete pronaći detaljne informacije o Konkursu, uslovima konkursa, potrebnoj dokumentaciji.

Konkurs za smeštaj u studentskim domovima možete pronaći ovde.

Studenti u Novom Sadu smešteni su u osam domova: Slobodan Bajić, Veljko Vlahović, Živojin Ćulum, Car Lazar, Nikola Tesla, Sajmište, Feješ Klara i 23. oktobar.

Zbog same lokacije na kojoj se nalaze studentski domovi „Slobodan Bajić“ i „Veljko Vlahović“, u Kampusu Univerziteta i blizini fakulteta, su najpoželjnijih za život, ako pitate studente. Leti su česta druženja na fontani ispred Bajića, pa slobodno vreme koje imate između predavanja, vežbi i učenja na fakultetu, uvek je ispunjeno kvalitetnim sadržajem.

Studentski domovi „Živojin Ćulum“, „Car Lazar“ i „Nikola Tesla“ nalaze se na novosadskom naselju Liman. Studenti često vole da kažu da su domovi koji se nalaze u ovom kraju mirniji i pogodniji za učenje za razliku od domova Bajić i Vlahović. Nalaze se na Keju u blizini Kineske četvrti koja svake godine obiluje velikim brojem događaja koje studenti vole da posete. U blizini domova se nalazi košarkaši teren koji je na raspolaganju stanarima sva tri doma smeštena u ovom delu grada.

Studentski dom „Sajmište“ nalazi se u blizini Medicinskog fakulteta i Novosadskog sajma. Njegovi stanari najčešće studenti sa tog fakulteta. Stanari doma su, u manjem broju, i studenti ostalih fakulteta, kao i studenti i profesori iz međunarodne razmene. Ako studente pitate, ovo je jedan od mirnijih domova i ovde se žurke i zabave retko organizuju.

Studentski dom „Feješ Klara“ i „23. oktobar“ nalaze se na naselju Grbavica. Ukoliko volite mir i tišinu, ovi domovi su odličan izbor.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.