logo transparend vojvodina uzivo

Novi Sad naručuje izradu studije o broju potrebnih taksi vozila od 2025. do 2030. godine

TAKSI-STAJALISTE
NOVI SAD – Gradska uprava za saobraćaj i puteve grada Novog Sada raspisala je tender za izradu studije „Organizovanje taksi prevoza na teritoriji Grada Novog Sada“. Vrednost nabavke nije navedena.

Osnovni cilj studije je da se u skladu sa rezultatima istraživanja u postojećem sistemu javnog prevoza definišu svi potrebni elementi na osnovu kojih bi grad Novi

Takođe studija treba i da utvrdi optimalni broj taksi vozila za vršenje usluga taksi prevoza na teritoriji grada, kao i da definiše bliže uslove za vozila kojima će se obavljati taksi prevoz u periodu od 2025. do 2030. godine, koji su usklađeni sa ciljevima održive urbane mobilnosti.

U dokumentaciji se podseća da je Novi Sad je jedan od prvih gradova u Srbiji koji je 2007. godine izradio taksi studiju, na osnovu koje je definisan optimalan broj taksi vozila.

– Pored tradicije i iskustava implementacije strateških dokumenata iz oblasti taksi prevoza, povod za izradu taksi studije je i činjenica da minimalan broj taksi vozila definisan zakonskom regulativom ne bi zadovoljio ni minimalne potrebe građana. Naime, postojeći broj taksi vozila je gotovo duplo veći od minimalnog broja vozila definisanog legislativnim aktima. Kako bi se kvalitet i nivo usluge taksi prevoza poboljšao u narednom petogodišnjem periodu, potrebno je izraditi taksi studiju u okviru koje bi se definisali svi elementi neophodni da grad Novi Sad donese program i definiše bliže uslove za obavljanje javnog prevoza na teritoriji grada – piše u tenderskoj dokumentaciji.

Rok za izvršenje usluge je minimalno 180, a maksimalno 200 dana od dana zaključenja ugovora.

Rok za prijavu na tender je 22. april, a detaljnije pogledajte OVDE.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.