Novi Sad – Loznica: Bačku, Srem i Mačvu uskoro povezuju autoput i brza saobraćajnica (FOTO/VIDEO)

autoput, brza saobraćajnica Novi Sad, Ruma, Šabac, Loznica
NOVI SAD/RUMA/ŠABAC/LOZNICA – Srbija nastavlja da se gradi i pored svetske ekonomske krize država nije odustala ni od jedne investicije na polju infrastrukture. Jedan od najvažnijih kapitalnih projekata jeste i izgradnja potpuno nove, najbrže veze između Novog Sada i Loznice. 

Buduća nova saobraćajnica, od Novog Sada do Loznice, u dužini od 122,4 kilometra podeljena je u više celina: Fruškogorski koridor, autoput Ruma – Šabac i brza saobraćajnica Šabac – Loznica, a radovi se izvode duž čitave trase.

U videu, portala Vojvodina uživo, pogledajte kako napreduju radovi:

Fruškogorkski koridor

Tunel kroz Frušku goru, bušenje u toku, Fruškogorski koridor
Tunel kroz Frušku goru, Foto: Vojvodina uživo

Radovi na izgradnji Fruškogorskog koridora, koji će sa četiri trake povezati Novi Sad i Rumu, počeli su u maju prošle godine, a kao najzahtevniji poduhvat u sklopu čitavog projekta izdvaja se probijanje tunela “Iriški venac” koji će sa svojih bezmalo 3,5 kilometra dužine biti najduži tunel u Srbiji.

Same radove izvodi kineska kompanija „Čajna roud end bridž korporejšn“ (China Road and Bridge Corporation), a značaj projekta za Novi Sad, Irig i Rumu se ogleda u podatku da kroz tu deonicu dnevno prođe oko 900 kamiona i 10.000 vozila i spada u najopterećenije državne puteve u Srbiji.

Pored budućeg najdužeg tunela, paralelno se gradi i drugi po veličini infrastrukturni projekat na trasi Fruškogorskog koridora, novi most na Dunavu.

Izgradnja petog mosta kod Novog Sada, Foto: Vojvodina uživo

Ukupna dužina Fruškogorskog koridora je 47.7 kilometara.

Autoput Ruma – Šabac

Radovi na izgradnji autoputa Ruma-Šabac, dužine oko 21 kilometar, privode se kraju kako bi saobraćajnica do kraja oktobra bila puštena u saobraćaj.

Završavaju sе radovi naplatnе stanicе i pеtljе Ruma, naplatnih stanica Hrtkovci i Šabac, postavljaju sе zaštitnе ogradе, a asfaltеrski radovi su na kraju trasе, kod budućе pеtljе Drеnovac.

Petlja kod Rume, Foto: Vojvodina uživo

Kružni tok kod Rumе bićе vеza sa postojеćim državnim putеm i budućim Fruškogorskim koridorom.

Deo puta Ruma – Šabac, Foto: Vojvodina uživo

Na trasi ima ukupno 14 mostovskih konstrukcija, plus prilazna mostovska konstrukcija i most preko reke Save.

Autoput Ruma - ŠAbac, most na Savi
Most na Savi, Foto: Vojvodina uživo

Brza saobraćajnica Šabac – Loznica

San koji građani Podrinja i Mačve sanjaju decenijama, postaje stvarnost. Brza saobraćajnica od Šapca do Rume intezivno se gradi. Za godinu dana, san će se ostvariti i razdaljina od Šapca do Loznice moći će da se pređe za svega 30 minuta, brzom saobraćajnicom.

brza saobraćajnica Šabac - Loznica
Deo puta koji se gradi, Šabac – Loznica, Foto: Vojvodina uživo

Novi put Šabac – Loznica biće dug 55 kilometara, imaće četiri trake razdvojene razdelnom trakom i zaobići će sva naseljena mesta kroz koja sada prolazi magistralni put M-19.

Zbog toga će se između ova dva grada putovati najduže pola sata umesto sat vremena, a investicija je procenjena na 247,5 miliona evra.

brza saobraćjnica, autoput, koridor
Foto: Vojvodina uživo

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.