Novi Sad: Gradsko zelenilo za 36 sata imalo 354 intervencije

NOVI SAD – Ekipe JKP „Gradskog zelenila“ imale su za 36 sata 354 intervencije na 135 lokacija u Novom Sadu, saopšteno je iz tog preduzeća.

U uklanjanju polomlјenog i iščupanog drveća i polomlјenih grana učestvovalo je više od 100 radnika, i gotovo celokupna mehanizacija preduzeća.

Oluja izuzetne snage polomila je veliki broj velikog, potpuno zdravog drveća u uličnim drvoredima, kvartovskim zelenim površinama i gradskim parkovima.

– Ekipe ‘Zelenila su i dalje na terenu jer je šteta izazvana olujom ogromna. Od noći petka na subotu naše ekipe rade neprekidno. I nastavićemo da radimo sve dok se ne ukloni i poslednje oboreno stablo, dok se ne odnese i poslednja polomlјena grana sa novosadskih ulica. Stradao je veliki broj drveća, ali će „Zelenilo“, čim na jesen krene sezona sadnje, na mestima uništenog drveća posaditi nova stabla”, kazao je direktor „Zelenila“ Miloš Egić.

Tamo gde bude moguće posadićemo i veći broj od onog koji je bio pre oluje. Sada, kada smo nabavili moderni kamion za sadnju, moći ćemo da posadimo već odrasla stabla, tako da će naš grad ponovo biti zelen, rekao je Egić.

On je podsetio Novosađane da su, zbog radova na uklanjanju posledica nevremena i moguće opasnosti po posetioce, zatvoreni svi gradski parkovi i gradska plaža „Štrand“.

Egić je apelovao na Novosađane da ne ulaze samoinicijativno u parkove, koji su ograđeni trakama za opasnost i zamolio ih za strplјenje, jer je broj stabala polomlјenih u oluji ogroman.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: