Novi Sad: EKSKLUZIVNO: Balaševićev film “Megdan“ će se snimati u Moldaviji

NOVI SAD – Aleksa Balašević je u sredu 11. maja posetio glavni grad Moldavije, kada je imao priliku da se sastane sa gradonačelnikom Kišinjeva Ionom Cebanom povodom snimanja filma “Megdan“.

Gradonačelnik Kišinjeva Ion Ceban istakao je kako će snažno podržati ovaj projekat koji će biti sniman na njihovoj teritoriji, te kako je Kišinjev uvek otvoren za kulturu i sport.

Na filmu će raditi Gvozden Đurić koji je bio jedan od režisera serije koja je dobila kansku nagradu, dekan dramske akademije Siniša Bokan i drugi uspešni ljudi iz sveta filma, dok se trenutno čeka zvanična potvrda Nine Seničar.

U Moldaviji se u ovom momentu nalaze četiri scenografa i dva koordinatora i pripremaju tačnu lokaciju za snimanje koje počinje krajem godine.

Foto: Gradske info

U novembru se u SNP-u očekuje velika konferencija, jubilej i ceremonija pred snimanje filma na kojoj će prisustvovati i gradonačelnik glavnog grada Moldavije sa delegacijom.

“Nama je ogromna čast što smo uspeli boreći se skoro četiri meseca da ostvarimo veliku međunarodnu podršku i čast sa upravom grada koji je duplo veći od našeg Novog Sada, ali je prihvatio da nam bude “stariji brat“.

“Svi evropski najveći festivali trebaju da vide ovaj region u najboljem svetlu, a naš cilj je da ovaj film bude razglednica Srbije, ali pogotovo našeg grada“, izjavio je Balašević povodom ovog susreta.

Foto: Gradske info
Foto: Gradske info
Foto: Gradske info

 

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.