Novi Sad dobija još jednu multifunkcionalnu – koncertnu dvoranu (VIDEO)

NOVI SAD –  SKCNS Fabrika važi za jedan od najeminentnijih koncertnih prostora u našem gradu.

Nakon što ju je Grad Novi Sad kompletno obnovio i ovoj koncertnoj dvorani uveo je izlozaciju, kanalizacijau, centralno grejanje i klimatizaciju, te je kompletno renovirana infrastruktura objekta.

Prostor koji 2017. godine nije bio adekvatan za organizaciju bilo kog događaja, a koji su činile dve, male, neuslovne prostorije bez prozora, zamenjen je ozbiljnim koncetnim prostorom sa svim potrebnim prostorijama.

Prema rečima Obrada Bobe Škrbića, direktora SKCNS Fabrike, samo u toku prošle godine organizovano je preko 280 programa, što je ubedljivo najveći broj programa u odnosu na ostale Studentske kulturne centre u Srbiji.

Međutim, zbog obima svog rada, za nekoliko meseci Studentski kulturni centar dobija novu zgradu. Ova savremena građevina nalaziće se pored Đačkog igrališta u Studenstkom kampusu.

Na 3500 kvadratnih metara površine, podeljenih u tri etaže, biće smešteno novo sedište Studentskog kulturnog centra, a završetak radova planiran je za septembar ove godine.

Sredstva za izgradnju nove zgrade obezbeđena su iz Pokrajinskog budžeta.

Ono što je najinteresantnije jeste činjenica da će se na prizemlju nalaziti savremena multifunkcionalna – koncertna dvorana sa 200 sedećih mesta koja će Novi Sad staviti na vodeće mesto na kulturnoj mapi regiona.

Objekat će, takođe, imati veliki broj kancelarija i svih potrebnih prostorija za zaposlene u Studentskom kulturnom centru, kao i obezbeđena parking mesta (24) u podrumskoj etaži, na površini od 937,2 kvadratna metra.

Radujemo se jer nas samo još nekoliko meseci deli od novog centra kulturnih dešavanja u našem gradu!

 

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: