Novi Sad dobija devet ulica u projektu vrednom skoro milijardu dinara (FOTO)

NOVI SAD – Novi Sad ove godine krenuće u infrastrukturno opremanje Mišeluka 3, a između ostalog, u planu je devet novih ulica za ovo novosadsko naselje.

Širenje grada na sremsku stranu planirano je već decenijama, ali nikad realizovano. Mišeluk je trenutno najređe naseljeno područje sa te strane, između Petrovaradina i Sremske Kamenice.

Ova mreža ulica planirana je na lokalitetu „iza“ Kovid bolnice, koji trenutno nije urbanizovan, a trenutni putevi koji postoje na tom području su zemljani.

Foto: Gradske info/PrtSc/Google Maps

Za sada, planirane ulice nemaju imena.
Najuža ulica biće široka 13 metara, sa biciklističkom i pešačkom stazom samo sa jedne strane.

Najšira ulica biće široka 28 metara i sadržaće biciklističke i pešačke staze, parking sa jedne strane i ostrve između kolovoznih traka, nalik bulevarima.

Ostale ulice biće široke između 15 i 20 metara, a svaka će sadržati biciklističku i pešačku stazu.

Na raskrsnicama su planirani kružni tokovi nalik onom kod Kovid bolnice, a u predviđenom planu postoji još sedam kružnih tokova. U prvoj fazi radova koja će početi ove godine radiće se na četiri kružne raskrsnice.

Osim putne infrastrukture, planira se uređenje zelenila i postavljanje javne rasvete, kao i vodovodne i kanalizacione mreže za svih devet ulica.

Ukupna vrednost ovog projekta iznosi 972,5 miliona dinara, a posao je poveren novosadskoj firmama „Put-invest“, „Energotehnika – Južna Bačka“, „OTB inženjering“, „Tekton geosistems“ i „Suniko solušns“. Radovi bi trebalo da traju da budu gotovi za manje od dve godine.

Mišeluk se već gradi

Foto: Gradske info

Odmah pored Kovid bolnice, severoistočno od bolničkog kompleksa, već se grade nove stambene jedinice.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: