Novi kutak u mesnoj zajednici “Kisač”

KISAČ – U okviru projekta „Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture“, Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije izvela je radove na opremanju površine javne namene „Novo mesto“ – mikrolokacija Kisač.

Deo parka, uz fudbalski teren u Kisaču, osmišljen kao atraktivni prostor za odmor, rekreaciju i kulturne sadržaje, dobio je četiri nove, uređene i funkcionalne ambijentalne celine.

Prva celina predstavlja prostor opremljen stolovima i stolicama različitih dimenzija, namenjen okupljanju svih starosnih grupa.

Postavljanjem stolova i klupa, stvoreni su uslovi za organizovanje piknika, dnevnih rasprodaja, organizovanje rođendana i sličnih društvenih okupljanja, te prostor ima višefunkcionalnu namenu.

Dečije igralište je druga ambijentalna celina.

Foto: UGZINS

Prostor je lociran dalje od ulice i pristupnog prostora za snabdevanje postojećih objekata, a opremljen je tartan podlogom i rekvizitima za igru dece – njihalicom, klackalicom, rotacionom gegalicom i „gnezdo“ ljuljaškom. Treća ambijentalna celina, poput prve, pruža mogućnost za odvijanje više aktivnosti.

Njena glavna namena je prostor za projekcije, pa je u te svrhe postavljena mala tribina.

U vreme kada nema projekcija, na ovom prostoru moguće je održavanje različitih priredbi, izložbi, koncerata i sličnih kulturnih dešavanja.
Podloga je od tartana, a prostor je namenjen svim uzrastima.

Četvrta celina izdvojena je kao pristup postojećim objektima i popločana betonskim pločama otpornim na težine većih vozila.

Kompletan prostor upotpunjen je i urbanim mobilijarom, postavljanjem klupa, korpi za otpatke i parkirališta za bicikle.

Za sve radove na ovoj mikrolokaciji izdvojeno je 14 miliona dinara.

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: