Novi eksperiment FIFA: Južnoamerikanci stižu u Evropu na prijateljske mečeve

Glavni cilj ovih mečeva jeste da se eeventualno južnoameričke selekcije uključe u Ligu nacija

Samo nekoliko meseci posle duela Svetskog prvenstvg u Kataru stiže vest po kojoj bi najjači južnoamerički timovi mogli da igraju araktivne utkamice protiv timova iz Evrope, među kojima je i Srbija.

Naime, kako prenosi brazilski Globo, UEFA i CONMEBOL su napravili dogovor po kojem bi trebalo da se organizuje zajedničko takmičenje. Ovu ideju podržao je Brazil, kao jedna od zemalja koja će gostovati u Evropi u martu 2024. godine kako bi odigrao dve prijateljske utakmice. Među kandidatima, nalaze se selekcije koje su učesnici elitne divizije Lige nacija, među kojima je Srbija, ali i još 15 selekcija.

 

Kako bi samo takmičenje trebalo da izgleda?

Shodno dogovoru na sastanku u Ruandi tokom kongresa FIFA, prenosi Globo, Brazil, Argentina, Urugvaj, Ekvador, Peru i Kolumbija će igrati po dva meča sa 16 najboljih timova Evrope. Pored Orlova tu su još Hrvatska, Danska, Francuska, Španija, Portugal, Švicarska, Italija, Mađarska, Njemačka, Nizozemska, Belgija, Poljska, Škotska, Izrael i Bosna i Hercegovina.

Sa druge strane, Čile, Paragvaj, Bolivija i Venecuela, kao poslednji iz završenih kvalifikacijaza Svetsko prvenstvo će igrati sa evropskim selekcijama iz B Grupe Lige nacija.

Glavni cilj ovih mečeva jeste da se eeventualno južnoameričke selekcije uključeu Ligu nacija. Takođe, ovi mečevi poslužili bi kao idealna priprema za takmičenja u kojima selekcije učestvuju.

 

 

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: