logo transparend vojvodina uzivo

Novi crteži krase plato ispred Muzeja „Mihajlo Pupin“ u Idvoru

IDVOR – Slikar Nenad Stojkov iz Beograda je u saradnji sa idvorskim domom kulture u nedelju 16. juna ponovo organizovao zanimljivu likovnu akciju u kojoj su učestvovali mali umetnici.

U Idvoru je u nedelju 16. juna ponovo organizovana likovna akcija oslikavanja platoa ispred Muzeja „Mihajlo Pupin“. Slikar Nenad Stojkov je zajedno sa decom osvežio stare crteže a dodate su i nove slike. U akciji su učestvovala kako deca iz Idvora tako i mališani polaznici Nenadove starije grupe školice slikanja. Doprinos akciji dala je i učiteljica Milica Puzović, koja je zajedno sa decom oslikala poligone.

Motivi koji krase ovaj deo parka tipični su za rodno mesto Mihajla Pupina. Ova likovna akcija ima višestruki značaj. Osim što je ulepšan plato, deca su imala priliku da se upoznaju i druže a ujedno dobiju korisne savete od umetnika. Nove slike biće zasigurno zanimljive i turistima koji rado dolaze u Idvor. Prema rečima Svetislava Zakića, direktora idvorskog doma kulture, od početka godine je rodno mesto Mihajla Pupina posetilo skoro 7 hiljada turista. Najviše su dolazili đaci iz osnovnih i srednjih škola iz Srbije a kada je reč o inostranstvu, prednjačili su turisti iz SAD. Tokom jula, tradicionalno će u ovom mestu biti organizovan naučno edukativni kamp za mlade. U planu je da ovogodišnji, 14. po redu, bude održan od 7. do 15 jula.

Izvor: RTV OK

Pročitajte još:

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.