Nove nevolje za Twitter: Procurilo sve

Nema kraja nevoljama za Twitter, a ovoga puta na Githubu su osvanuli podaci iz izvornog koda popularne društvene mreže.

U još jednom, pomalo neprijatnom razvoju situacije za šefa Twittera Ilona Maska, sudski spisi koji su objavljeni u petak su otkrili da su delovi izvornog koda platforme (osnovnog programa koji omogućava rad Twittera) procurili onlajn, kako piše Njujork Tajms.

Prema sudskoj dokumentaciji, Twitter je potvrdio da su prekršena autorska prava, uz nadu da će se sporni kod ukloniti sa Githuba, gde je objavljen.

Iako je kod uklonjen istog dana, detalji o tome koliko dugo je kod bio izložen javnosti nisu bili dostupni, kao ni obim ili dubina curenja informacija. Kao deo zahteva za uklanjanje, Twitter je takođe zatražio od Okružnog suda SAD da naredi Githubu da otkrije identitet korisnika koji je postavio kod, kao i one koji su mu pristupili i preuzeli ga.

Prema navodima izvora, koji su upućeni u ovu temu, rukovodioci Twittera sumnjaju da je ovo delo nezadovoljnog zaposlenog koji je iz kompanije “otišao” u toku prošle godine. Ilon Mask je prošlog oktobra kupio Twitter po ceni od 44 milijarde dolara i nastavio sa otpuštanjem zaposlenihi, kao i da na druge načine izgubi 80 odsto osoblja kompanije.

Zvaničnik, koji je dao intervju za Njujork Tajms prvenstveno je zabrinut da bi informacije prikupljene iz ukradenog koda mogle da osnaže buduće pokušaje hakovanja, bilo otkrivanjem novih mana koje mogu da se eksploatišu ili omogućavanjem hakerima da pristupe podacima korisnika Twittera.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: