Novak već spremio žalbu: Odluka o deportaciji ipak u petak?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Saga se nastavlja…

Krajnji epilog oko medicinskog izuzeća Novaka Đokovića još uvek nije poznat, i dalje se čeka na konačnu odluku imigracionog ministra Aleksa Hoka, a kako prenose australijski mediji, najbolji teniser sveta je već pripremio žalbu koju će uložoiti  i tražiti pravdu na sudu, ukoliko odluče da ga deportuje.

Australijski “Ejdž” navodi da su Australijanci planirali žreb bez Novaka, ali je on na kraju održan sa njim i odluka o deportaciji biće donesena u petak.

Sa druge strane pak, izvor blizak Đokoviću govorio je za “Ejdž” i rekao da će se, ako Hok odluči da ga deportuje, Novak odmah žaliti na sudu, jer poseduju dokaze zašto ne bi trebalo da ga deportuju.

Ministar pak još uvek prolazi kroz dokumentaciju koju su Novakovi advokati dostavili u sredu, te je zato odložena konačna odluka za još jedan dan.

Ako Hok odluči da ga deportuje, Novakov tim će odmah uložiti žalbu i ponovo ići na sud, a oni se nadaju da će suđenje početi u subotu i da će sve rešiti u nedelju, prenosi isti izvor.

Uvereni su u takav rasplet, jer Australijan open počinje u ponedeljak i više nema vremena za čekanje zbog početka turnira, dok je neimenovani političar iz Vlade kazao da je Hok blizu odluke da mu poništi vizu i da ga deportuje, što će smanjiti vreme za pripremu za novi odlazak na sud.

Ne zna se da li će po eventualnoj odluci Hoka, Đoković biti vraćen u imigracioni hotel.

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: